Kachní prsa s mangem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kachní prsa omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl. V pekáčku maso po obou stranách nasucho zprudka opečeme. Podlijeme a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 220°C. Pečeme přikryté, na poslední půlhodinku odkryjeme, podléváme horkou vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Oloupané brambory omyjeme, rozpůlíme či rozčtvrtíme, uvaříme téměř doměkka, scedíme, rozšťoucháme, s máslem rozmícháme na hustou kaši, přisolíme, přidáme muškátový oříšek a po zchladnutí vmícháme žloutky.
Stříkacím sáčkem s hvězdičkovou trubičkou nastříkáme na plech pusinky a ve vyhřáté troubě 10 minut pečeme.
Mango rozpůlíme, vyřízneme pecku, půlku oloupeme, jednu pokrájíme na kostičky, druhou na plátky. Měkká kachní prsa vyjmeme. Do výpeku vložíme kostičky manga, přisolíme, přidáme likér, trochu vývaru a omáčku povaříme. Kachní prsa rozkrájíme na plátky, narovnáme je střídavě s plátky manga na 4 talíře, obložíme pusinkami z bramborové kaše a přelijeme omáčkou.
18. 06. 2011