Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nigiri sushi

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
12min 37min
Nutriční hodnoty
732 kalorií 0.0g cukrů 5.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Ze všeho nejdříve si připravíme rýži, kterou vyplachujeme v sítu tak dlouho, dokud nám z ní neteče čirá voda. Poté vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla rýže potopená a voda nad rýži měla přibližně 1 cm. (Kdo má rýžovar, udělá rýži v něm) Vodu s rýží přivedeme k varu a povaříme, přibližně 12 minut. Poté rýži z ohně odstavíme, přikryjeme a necháme odpočívat 10 minut. Voda se do rýže vsákne. Po deseti minutách zalijeme octem, jemně promícháme a přikryjeme pokličkou. Necháme vychladnout a vsáknout ocet.
Jakmile nám rýže vychladne, můžeme tvarovat. Připravíme si mističku s čistou vodou, nebo rýžovým octem, který dezinfikuje a ruce si v něm namočíme. Nabereme trochu rýže a v rukou tvarujeme malý "hranol" (viz. obrázek). Není dobré dělat hranol moc velký, ztratí se v něm následně chuť ryby.
Jakmile máme z rýže utvořeny hranoly, nakrájíme si ve stejné velikosti losos a poklademe jej na rýžové hranoly, čímž je Nigiri sushi hotovo.
Podáváme s pastou wasabi, sojovou omáčkou a nakládaným růžovým zázvorem. Wasabi si rozmíchá v sojové omáččce každý sám, podle toho jak ostrou chuť má rád.

Bulb Tip k receptu

Plátky lososa by neměly být moc tlusté, sushi nemá být přeraženo jednou chutí, všechny chutě musí být jemné ale přitom výrazné.


Přidat na Pinterest
Sonia005

19. 05. 2011, Recept navštíven: 2859x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne a efektné sushi

09. 09. 2016, 12:33

Přidat komentář

Facebook komentáře