Nigiri sushi

Obtížnost

Čas přípravy

25min
Čas vaření
12min

Celkový čas

37min

Porce


Nutriční hodnoty

732 kalorií
0.0g cukrů
5.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Ze všeho nejdříve si připravíme rýži, kterou vyplachujeme v sítu tak dlouho, dokud nám z ní neteče čirá voda. Poté vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla rýže potopená a voda nad rýži měla přibližně 1 cm. (Kdo má rýžovar, udělá rýži v něm) Vodu s rýží přivedeme k varu a povaříme, přibližně 12 minut. Poté rýži z ohně odstavíme, přikryjeme a necháme odpočívat 10 minut. Voda se do rýže vsákne. Po deseti minutách zalijeme octem, jemně promícháme a přikryjeme pokličkou. Necháme vychladnout a vsáknout ocet.
Jakmile nám rýže vychladne, můžeme tvarovat. Připravíme si mističku s čistou vodou, nebo rýžovým octem, který dezinfikuje a ruce si v něm namočíme. Nabereme trochu rýže a v rukou tvarujeme malý "hranol" (viz. obrázek). Není dobré dělat hranol moc velký, ztratí se v něm následně chuť ryby.
Jakmile máme z rýže utvořeny hranoly, nakrájíme si ve stejné velikosti losos a poklademe jej na rýžové hranoly, čímž je Nigiri sushi hotovo.
Podáváme s pastou wasabi, sojovou omáčkou a nakládaným růžovým zázvorem. Wasabi si rozmíchá v sojové omáččce každý sám, podle toho jak ostrou chuť má rád.

Tip k receptu

Plátky lososa by neměly být moc tlusté, sushi nemá být přeraženo jednou chutí, všechny chutě musí být jemné ale přitom výrazné.

přidejte na:
Sonia005

19. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutne a efektné sushi

09. 09. 2016, 12:33

Chybí obrázek
zaujímavý recept

14. 06. 2017, 15:03

Chybí obrázek
sushi je dobre

17. 08. 2017, 19:48

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.