Řízky v bramborové babě
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
792
kalorií
1.0g
cukrů
15.0g
tuků
27.0g
bílkovin
Příprava
Rezne zo sviečkovice alebo z roštenky dobre naklepeme a posolíme. Zemiaky očistíme a postrúhame. Vmiešame do nich vajcia, strúhanku, rozotretý cesnak, a postrúhaný údený sýr. Okoreníme a posolíme.
Do sku posypeme strúhankou a zo zemiakovej masy vytvoríme podobu rezňa. Na ňu uložíme rezeň, prikryjeme ďaľšou vrstvou zemiakovej masy a obe vrstvy spojíme.
Obalené rezne lopatkou opatrne vkladáme do horúceho oleja a z oboch strán vypražíme. Ozdobíme plátkami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou.
Tip k receptu
Podávame s ryžou a s hlávkovým šalátom alebo s iným zeleninovým šalatom.
Rezne v zemiakovej babe sú veľmi chutne a na ich prípravu nepotrebujeme veľa času. Je to kaloricky výdatne jedlo.
20. 06. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.