Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí huspenina

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
156 kalorií 0.0g cukrů 11.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou (hladina by měla být asi 5 cm nad masem). Přidáme omytou a oloupanou mrkev a cibuli vcelku, bobkový list, sůl a celý pepř. Hrnec uzavřeme, uvedeme do varu a vaříme na malém ohni 15 minut. Poté vyjmeme mrkev a cibuli, hrnec opět uzavřeme a vaříme ještě 45 minut. Vyjmeme koleno, vykostíme, seřízneme kůži, kterou spolu s kostmi znovu vložíme k nožičkám. Uzavřeme a vaříme dalších 45 minut. Vyjmeme, nožičky vykostíme, maso z nožiček a kolena nakrájíme na kostičky. Kosti vrátíme do vývaru a vaříme aby zbylo asi 1 litr tekutiny. Kůži umeleme na masovém strojku. Okurky i vejce pokrájíme na malé kousky. V míse promícháme najemno rozemleté kůže, maso, okurky a hrášek. Vývar přecedíme, odstraníme tuk, přisolíme a nalijeme do mísy. Promícháme, poklademe kolečky vajec, případně dozdobíme snítkami petrželky a necháme na chladném místě ztuhnout. Huspeninu podáváme s octem a cibulí a s jablečným či smetanovým křenem a celozrnným chlebem.


Přidat na Pinterest
Ellis

10. 06. 2011, Recept navštíven: 6875x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Právě dnes jsem ji dělala. Jen jelikož nás je hodně tak musím dělat ze 4 vepřových kolen a přidávám i dva vařené vepřové jazyky.
Přidané ingredience: Vepřové jazyky

23. 02. 2013, 21:19

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
odskušaná huspenina, velmi dobrá

28. 05. 2016, 19:06

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
huspenina velmi chutná

14. 06. 2017, 15:23

Přidat komentář
Angel 666
Dnes jsem vařila sulc do vánočního balíčku pro tchána. Mám stejný recept, jen jsem dala kolena dvě, manžel huspeninu taky miluje :o). Tchánovi jsem sulc ještě vánočně dozdobila zeleninou a vejcem a tak můžu přidat fotečku :o).

Angel 666 16. 12. 2011, 22:48

Facebook komentáře