Domácí huspenina
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou (hladina by měla být asi 5 cm nad masem). Přidáme omytou a oloupanou mrkev a cibuli vcelku, bobkový list, sůl a celý pepř. Hrnec uzavřeme, uvedeme do varu a vaříme na malém ohni 15 minut. Poté vyjmeme mrkev a cibuli, hrnec opět uzavřeme a vaříme ještě 45 minut. Vyjmeme koleno, vykostíme, seřízneme kůži, kterou spolu s kostmi znovu vložíme k nožičkám. Uzavřeme a vaříme dalších 45 minut. Vyjmeme, nožičky vykostíme, maso z nožiček a kolena nakrájíme na kostičky. Kosti vrátíme do vývaru a vaříme aby zbylo asi 1 litr tekutiny. Kůži umeleme na masovém strojku. Okurky i vejce pokrájíme na malé kousky. V míse promícháme najemno rozemleté kůže, maso, okurky a hrášek. Vývar přecedíme, odstraníme tuk, přisolíme a nalijeme do mísy. Promícháme, poklademe kolečky vajec, případně dozdobíme snítkami petrželky a necháme na chladném místě ztuhnout. Huspeninu podáváme s octem a cibulí a s jablečným či smetanovým křenem a celozrnným chlebem.
Ellis10. 06. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Vepřové jazyky
maruskaji 23. 02. 2013, 22:19