Domácí huspenina

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

156 kalorií
0.0g cukrů
11.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou (hladina by měla být asi 5 cm nad masem). Přidáme omytou a oloupanou mrkev a cibuli vcelku, bobkový list, sůl a celý pepř. Hrnec uzavřeme, uvedeme do varu a vaříme na malém ohni 15 minut. Poté vyjmeme mrkev a cibuli, hrnec opět uzavřeme a vaříme ještě 45 minut. Vyjmeme koleno, vykostíme, seřízneme kůži, kterou spolu s kostmi znovu vložíme k nožičkám. Uzavřeme a vaříme dalších 45 minut. Vyjmeme, nožičky vykostíme, maso z nožiček a kolena nakrájíme na kostičky. Kosti vrátíme do vývaru a vaříme aby zbylo asi 1 litr tekutiny. Kůži umeleme na masovém strojku. Okurky i vejce pokrájíme na malé kousky. V míse promícháme najemno rozemleté kůže, maso, okurky a hrášek. Vývar přecedíme, odstraníme tuk, přisolíme a nalijeme do mísy. Promícháme, poklademe kolečky vajec, případně dozdobíme snítkami petrželky a necháme na chladném místě ztuhnout. Huspeninu podáváme s octem a cibulí a s jablečným či smetanovým křenem a celozrnným chlebem.

přidejte na:
Ellis

10. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Právě dnes jsem ji dělala. Jen jelikož nás je hodně tak musím dělat ze 4 vepřových kolen a přidávám i dva vařené vepřové jazyky.
Přidané ingredience: Vepřové jazyky
maruskaji 23. 02. 2013, 22:19
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
odskušaná huspenina, velmi dobrá
dušanka 28. 05. 2016, 21:06
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
huspenina velmi chutná
hanka 14. 06. 2017, 17:23