Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí huspenina

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 20min , porce

156 kalorií, 0.0g cukrů, 11.0g tuků, 12.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou (hladina by měla být asi 5 cm nad masem). Přidáme omytou a oloupanou mrkev a cibuli vcelku, bobkový list, sůl a celý pepř. Hrnec uzavřeme, uvedeme do varu a vaříme na malém ohni 15 minut. Poté vyjmeme mrkev a cibuli, hrnec opět uzavřeme a vaříme ještě 45 minut. Vyjmeme koleno, vykostíme, seřízneme kůži, kterou spolu s kostmi znovu vložíme k nožičkám. Uzavřeme a vaříme dalších 45 minut. Vyjmeme, nožičky vykostíme, maso z nožiček a kolena nakrájíme na kostičky. Kosti vrátíme do vývaru a vaříme aby zbylo asi 1 litr tekutiny. Kůži umeleme na masovém strojku. Okurky i vejce pokrájíme na malé kousky. V míse promícháme najemno rozemleté kůže, maso, okurky a hrášek. Vývar přecedíme, odstraníme tuk, přisolíme a nalijeme do mísy. Promícháme, poklademe kolečky vajec, případně dozdobíme snítkami petrželky a necháme na chladném místě ztuhnout. Huspeninu podáváme s octem a cibulí a s jablečným či smetanovým křenem a celozrnným chlebem.

Ellis

10. 06. 2011, Recept navštíven: 6082x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí huspenina

Domácí huspenina

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme stude...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí huspenina Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Právě dnes jsem ji dělala. Jen jelikož nás je hodně tak musím dělat ze 4 vepřových kolen a přidávám i dva vařené vepřové jazyky.
Přidané ingredience: Vepřové jazyky

23. 02. 2013, 21:19

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
odskušaná huspenina, velmi dobrá

28. 05. 2016, 19:06

Přidat komentář
Angel 666
Dnes jsem vařila sulc do vánočního balíčku pro tchána. Mám stejný recept, jen jsem dala kolena dvě, manžel huspeninu taky miluje :o). Tchánovi jsem sulc ještě vánočně dozdobila zeleninou a vejcem a tak můžu přidat fotečku :o).

Angel 666 16. 12. 2011, 22:48

Facebook komentáře