Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 11

Pomazánka šakalí dech

Pomazánka šakalí dech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 100 g strouhaného sýra, 100 g taveného sýra, 4 stroužky česneku, 2 lžíce majonézy, špetka soli, špetka pepře

Tvrdý sýr najemno nastrouháme, česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme společně s taveným sýrem, máslem a majonézou. Osolíme, opepříme a mažeme na tmavý chléb.

Pečená kančí kýta s hořčicí

Pečená kančí kýta s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kančí kýty, 250 ml vody, 100 ml octa, 1 větší mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 150 g uzené slaniny, 200 ml červeného vína, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové natě

Diviačie stehno umyjeme a vložíme na 3 - 4 dni do predom uvareného a ochladeného pácu, ktorý pripravíme z vody, octu, mrkvy, petržlenu, zeleru, soli a korenín, ktoré pokrájame a varíme asi 45 minút. Pred prípravou mäso osušíme a opražíme na na roz...

Kořeněné Lassií

Kořeněné Lassií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého jogurtu, 1 hrst čerstvé máty, 10 listů koriandru, sůl dle chuti, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička garam masala nebo chat masala, 1/2 sklenky ledu, 1 čerstvé zelené chilli

Do mixeru vložíme mátu, koriandr a ½ dávky jogurtu a dobře promixujeme. Přidáme zbytek jogurtu a koření a znovu mixujeme nakonec přidáme led a na kousky překrájené zelené čili a dobře rozmixujeme. Ihned podáváme nejlépe v tumbleru nebo ve skleni...

Pivní psi

Pivní psi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení kulatých tvarůžků, 3 lžíce Ramy, 2 cibule, 5 plátků chleba, 10 feferonek, 1 balení mleté pálivé papriky

Krajíčky chleba rozpůlíme, namažeme Ramou Classic. Tvarůžky obalíme po obvodu v pálivé paprice, položíme na namazaný chléb, na to dáme kolečko cibule a feferonku, propíchneme párátkem a pivní psi podáváme jako jednohubku.

Losos naložený v saké

Losos naložený v saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g filetů bez kůže z lososa, 3 lžíce mořské soli, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžíce Wasabi, 15 ml saké

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při ...

Losos na saké

Losos na saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z lososa, 4 jarní cibulky, 60 ml saké, 20 ml sojové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru

Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dva čtverce alobalu. Smícháme saké, sójovou omáčku a zázvor a v téhle omáčce důkladně obalíme plátky lososa. Přeneseme je do alobalu a do zbylé omáčky přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Směsí ...

Žampiony s nivou

Žampiony s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g žampionů, 300 g Nivy

Žampiony oloupeme, odstraníme nožičky a na lehce vymaštěný pekáč poskládáme kloboučkem dolů. Do každého dáme kousek nivy a už nesolíme. Pečeme při 200°C asi 40 minut. Podle potřeby podlijeme. Servírujeme s rýží nebo hranolky.

Švestková čokoláda na vaření

Švestková čokoláda na vaření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg švestek, 2 balení vanilkového cukru, 100 ml rumu, 1 kg cukru krupice, 200 g kakaa

Omyté a vypeckované švestky hodíme do mixéru. Přidáme cukr a důkladně rozemeleme. Směs přelijeme do hrnce a švestky vaříme asi čtvrt hodinky. Necháme vychladnout a propasírujeme přes jemné sítko. Poté přidáme rum, vanilkový cukr a kakao a uložíme...

Kuřecí prsa v kabátku

Kuřecí prsa v kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 150 g hladké mouky, 70 g Solamylu, 300 ml světlého piva, 1 lžička mleté papriky, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, 4 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na plátky, nebo kousky. V míse zamícháme hladkou mouku, solamyl, pivo, papriku, vejce, sůl a pepř a kuřecí plátky, nebo kousky v něm zamícháme. Necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet a poté smažíme na oleji dozla...

Slavnostní pizza

Slavnostní pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 sklenice polohrubé mouky, 0.5 sklenice mléka, 0.3 sklenice rostlinného oleje, 1 lžička sody bikarbóny pokropené trochou octa, Náplň: 500 g strouhaného sýra, 2 středně velké cibule, 1 konzerva šprotů s trochou oleje, 200 g rajčatového protlaku, 150 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g žampionů, 1 lžíce másla

Ve šlehači nebo v míse metlou ušleháme mléko s olejem, přidáme mouku, jedlou sodu a sůl. Vypracujeme těsto. Mezitím si připravíme kruhovou formu a vymastíme ji olejem, těsto do ni rozložíme a na okrajích mírně povytáhneme. Těsto můžeme i vyválet a...

Nádivka s liškami a estragonem

Nádivka s liškami a estragonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, šálek mléka, 250 g anglické slaniny, 250 g lišek, sůl, pepř, petrželka, pár snítek estragonu, 2 lžíce bílého vína, 60 g másla + kousek na vymazání pekáčku, 3 vejce, špetka česneku - sušené kořenící směsi

Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného čes...

Salát s mandarinkami

Salát s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 5 mandarinek, 2 nepálivé papriky, 100 g žampionů, 200 g tvrdého sýra, 1 nízkotučný bílý jogurt, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hořčice, 1 lžička medu

Opláchnutá jablka rozpůlíme, odstraníme jadřince, oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na stejně velké kousky. V mírně osolení vodě s trochou kmínu žampiony uvaříme. Jakmile jsou měkké, scedíme a necháme okapat. Z ...

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pšeničné mouky, 4 vejce, 200 g špenátu, 1/2 lžičky soli, 1 cibule, 80 g másla, 1 lžíce petrželové natě, 200 g hovězího mletého masa, 2 lžíce strouhanky

Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme. (Možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme. (Lzde použít i mražený - ne však protlak!) Jednu ...

Pečené kaki se sněhem

Pečené kaki se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 4 lžíce rumu, 4 bílky, 4 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků

Kaki umyjeme a zbavíme lístečků. Každé ovoce rozřízneme na osm dílků, ale nedořezáváme do konce. Kaki by mělo vytvořit jakoby květ, který polijeme rumem. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým kaki ozdobíme. Dáme zapéct do trouby rozpálené n...

Kuře na kokosu

Kuře na kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 konzerva žampionů, 1 lžíce kokosové moučky, 200 g sladké smetany, špetka soli, špetka kari koření, 1,5 dcl slunečnicového oleje

Kuřecí prsa osolíme, okořeníme kari kořením a naložíme do oleje. Necháme asi 1 hodinu marinovat. Na pánvi opečeme maso doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme žampiony a strouhaný kokos, krátce podusíme, přidáme smetanu a ...

Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou

Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, sůl, drcený kmín, koření na ryby, 1/2 citrónu, 2-3 mladé cuketky, 2 velká rajčata, 2-4 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, troška oregana, pár snítek tymiánu , 100 ml vody, olivový olej

Porce ryby osolíme, posypeme kmínem, kořením na ryby nebo jinou oblíbenou směsí koření, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli v chladu odležet. Cuketky nakrájíme na plátky, smícháme s rajčaty nakrájenými na malé kostičky a lehce osolíme. D...

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 šálky masového vývaru, 2 žloutky, 1/2 citrónu, špetka soli, špetka pepře

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme. Necháme odstát asi 3 m...

Jehněčí bílé

Jehněčí bílé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g jehněčích kotlet, 100 g másla, 2 žloutky, 1 citrón, špetka soli, špetka pepře, 2 šálky vody

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou ci...

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí klížky, 800 g cibule, 2 lžíce sádla, 4 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sladké mleté papriky, 5 dcl silného hovězího vývaru, 2 sardelky, 200 ml piva, 3 stroužky česneku, 1 menší hrst majoránky, pepř, sůl

Cibuli nakrájíme na kostičky. Nebojte se toho množství, zmenší se na třetinu :-) Na sádle ji pak restujte, až získá tmavě hnědou barvu. Nesmí zčernat, jinak ji musíte vyhodit, protože by guláš zhořkl. Pak orestujeme maso, které předtím nasoléme a ...

Ovarové koleno na červeném víně

Ovarové koleno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového kolena, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře celého, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu, 1 cibule, 2 dcl červeného vína, sůl

Koleno omyjeme a nařízneme až ke kosti. Vložíme jej do hrnce, přidáme koření a celou (neoloupanou!) cibuli. Přilijeme víno a vodu (koleno musí být celé zakryté). Vaříme cca 2 hodiny, ale záleží na velikosti kolena. Po uvaření servírujeme s křenem,...

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího hřbetu, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 dcl červeného vína, 1/4 másla, trocha oleje, 100 g slaniny, 1 balení sladké smetany, 150 g žampionů

Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme a maso v pekáči jí zasypeme, potom přidáme koření, zalijeme vše červeným vínem a dáme na 24 hodin do chladu odležet. Maso vyjmeme a zprudka...

Jehněčí závitky

Jehněčí závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 100 g anglické slaniny, sůl a pepř dle chuti, 4 stroužky česneku, 2 jarní cibulky s natí, 2 brambory, 120 ml bílého jogurtu, trocha oleje

Cibuli očistíme a nať nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a utřeme, brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky (asi 1cm), slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a...

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 plechovka hruškového kompotu, 100 g hořké čokolády, 100 g mletých mandlí, 2 vejce

Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy. Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná. ...

Pikantní pálivá salsa

Pikantní pálivá salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule (nakrájená najemno), 1 lžíce olivového oleje, 6 rajčat (nakrájených - můžete zbavit i slupky), 1 lžíce cukru krupice, šťáva z jednoho citrónu, 1 stroužek česneku (prolisovaný), 0,5 lžičky kmínu římského (mletý), 1 sterilovaná paprička jalapeňo, 100 g čerstvého nastrouhaného zázvoru, 1 lžička kukuřičného škrobu, drcený barevný pepř , sůl

Cibuli osmahneme na oleji (cca 3 minuty). Přidáme rajčata a všechny další ingredience kromě škrobu. Zalijeme troškou vody, až dostaneme na oko kašovitou směs. Vaříme cca 30 minut na mírném plameni. Na závěr promícháme škrob v trošce vody a směs jí...

Rybí závitky

Rybí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky bílé veky, 1 cibule, 1 hrneček mléka, 150 g žampionů, 60 g másla, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy, 600 g rybího filé

Veku nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. Na polovině rozpáleného másla zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a opečeme doměkka. Vmícháme petrželku, osolíme a opepř...

stránka: