Nádivka s liškami a estragonem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
25min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2224
kalorií
0.0g
cukrů
169.0g
tuků
63.0g
bílkovin
Příprava
Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného česneku, sekanou petrželku a nasekaný estragon a pánev vypneme. Necháme vychladnout.
Máslo utřeme se žloutky a solí, přidáme vychladlou směs a namočené lehce vymačkané rohlíky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do nádivky. Pekáček si vymastíme máslem, rovnoměrně do něj rozetřeme nádivku a v troubě při 180°C pečeme asi 25 minut, až povrch zezlátne.
Podáváme se zeleninovou přílohou.
Tip k receptu
Nádivka chutná stejně dobře i studená.
Angel 66626. 07. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.