Nádivka s liškami a estragonem

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

2224 kalorií
0.0g cukrů
169.0g tuků
63.0g bílkovin


Příprava

Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného česneku, sekanou petrželku a nasekaný estragon a pánev vypneme. Necháme vychladnout.
Máslo utřeme se žloutky a solí, přidáme vychladlou směs a namočené lehce vymačkané rohlíky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do nádivky. Pekáček si vymastíme máslem, rovnoměrně do něj rozetřeme nádivku a v troubě při 180°C pečeme asi 25 minut, až povrch zezlátne.
Podáváme se zeleninovou přílohou.

Tip k receptu

Nádivka chutná stejně dobře i studená.

přidejte na:
Chybí obrázek

26. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborné, chutne jedlo

16. 05. 2016, 09:11

Chybí obrázek
recept je vyborný

21. 05. 2016, 19:36

Chybí obrázek
je to chutné dobré

06. 02. 2018, 12:16

Chybí obrázek
odskúšané, výborné

04. 10. 2018, 20:42

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.