Nádivka s liškami a estragonem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

2224 kalorií
0.0g cukrů
169.0g tuků
63.0g bílkovin


Příprava

Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného česneku, sekanou petrželku a nasekaný estragon a pánev vypneme. Necháme vychladnout.
Máslo utřeme se žloutky a solí, přidáme vychladlou směs a namočené lehce vymačkané rohlíky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do nádivky. Pekáček si vymastíme máslem, rovnoměrně do něj rozetřeme nádivku a v troubě při 180°C pečeme asi 25 minut, až povrch zezlátne.
Podáváme se zeleninovou přílohou.

Tip k receptu

Nádivka chutná stejně dobře i studená.

přidejte na:
Angel 666

26. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborné, chutne jedlo
Svetlana 16. 05. 2016, 11:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je vyborný
katka16031 21. 05. 2016, 21:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to chutné dobré
dušanka 06. 02. 2018, 13:16
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
odskúšané, výborné
hanka 04. 10. 2018, 22:42