Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
4h 0min
Celkový čas
5h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1470
kalorií
32.0g
cukrů
48.0g
tuků
122.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli nakrájíme na kostičky. Nebojte se toho množství, zmenší se na třetinu :-). Na sádle ji pak restujte až získá tmavě hnědou barvu. Nesmí zčernat, jinak ji musíte vyhodit, protože by guláš zhořkl. Pak orestujeme maso, které předtím nasolíme a opepříme. Potom přidáme protlak a papriku. Chvíli mícháme a přidáme sardelky dle chuti a zalijeme vývarem.
Dusíme cca 2-3 hodiny. Tekutina se mezitím skoro vypaří, takže není nutné guláš zahušťovat. Přilijeme pivo a prolisovaný česnek. Nakonec přidáme majoránku a dochutíme solí nebo pepřem.
Tip k receptu
Tento recept prezentoval Michal Nikodém v Gurmetu. Přidával tam ještě spolu s protlakem kapii a konzervu loupaných rajčat, což jsem osobně vynechala. Dobrou chuť!!!
Tatiana15. 07. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: čokoláda
Ajaja 10. 11. 2012, 12:30
© 2024, Railsformers s.r.o.