Pečené kaki se sněhem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
6min
Celkový čas
16min
Porce
Nutriční hodnoty
372
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Kaki umyjeme a zbavíme lístečků. Každé ovoce rozřízneme na osm dílků, ale nedořezáváme do konce. Kaki by mělo vytvořit jakoby květ, který polijeme rumem.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým kaki ozdobíme. Dáme zapéct do trouby rozpálené na 200 °C. Sníh musí lehce zhnědnout. Trvá to podle typu trouby asi 6 minut, ale musíme hlídat! Před podáváním ozdobíme mandlemi a ihned podáváme. Kaki se jí bez slupky.
Tip k receptu
Kaki musí být úplně zralé. To znamená, že po přinesení z obchodu ho ještě nechte 2-3 dny odpočinout při pokojové teplotě, dokud nebude úplně měkké a bude sladce vonět.
notburga24. 07. 2011
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.