Chybějící obrázek

Pečené kaki se sněhem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
6min

Celkový čas

16min

Porce


Nutriční hodnoty

372 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Kaki umyjeme a zbavíme lístečků. Každé ovoce rozřízneme na osm dílků, ale nedořezáváme do konce. Kaki by mělo vytvořit jakoby květ, který polijeme rumem.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým kaki ozdobíme. Dáme zapéct do trouby rozpálené na 200 °C. Sníh musí lehce zhnědnout. Trvá to podle typu trouby asi 6 minut, ale musíme hlídat! Před podáváním ozdobíme mandlemi a ihned podáváme. Kaki se jí bez slupky.

Tip k receptu

Kaki musí být úplně zralé. To znamená, že po přinesení z obchodu ho ještě nechte 2-3 dny odpočinout při pokojové teplotě, dokud nebude úplně měkké a bude sladce vonět.

přidejte na:
notburga

24. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept

majka 16. 05. 2016, 09:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept ma zaujal , určite vyskúšam

katka16031 18. 02. 2017, 18:10

Přidat komentář