Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
92
kalorií
0.0g
cukrů
7.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Porce ryby osolíme, posypeme kmínem, kořením na ryby nebo jinou oblíbenou směsí koření, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli v chladu odležet.
Cuketky nakrájíme na plátky, smícháme s rajčaty nakrájenými na malé kostičky a lehce osolíme.
Do hrnce dáme 100 ml vody, asi 3 lžíce olivového oleje, přimícháme utřený česnek a nadrobno nakrájené chilli papričky. Okořeníme, osolíme, zastříkneme citronovou šťávou a směs přivedeme k varu. Přisypeme připravenou zeleninu a při mírné teplotě dusíme pod pokličkou doměkka. Cuketa musí zůstat pevná, nerozvařená.
Odleželé porce kapra grilujeme z obou stran dozlatova. Podáváme s cuketovou přílohou a čerstvým chlebem.
18. 07. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.