Švestková čokoláda na vaření

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2604 kalorií
250.0g cukrů
42.0g tuků
63.0g bílkovin


Příprava

Omyté a vypeckované švestky hodíme do mixéru. Přidáme cukr a důkladně rozemeleme. Směs přelijeme do hrnce a švestky vaříme asi čtvrt hodinky. Necháme vychladnout a propasírujeme přes jemné sítko.
Poté přidáme rum, vanilkový cukr a kakao a uložíme na 24 hodin do lednice. Pak čokoládu naplníme do čistých sklenic a zavařujeme po dobu 30 minut jako švestkový kompot.

Tip k receptu

Hodí se do všech sladkých zákusků. Třeba do perníku nebo do nejrůznějších sladkých náplní. Přidávám ji i do povidel pro vylepšení chuti a ve spíži vydří zhruba rok.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý nápad so švetkami

16. 05. 2016, 09:47

Chybí obrázek
velmi dobre

23. 12. 2016, 20:58

Chybí obrázek
vyskúšaný recept, celkom dobré

09. 07. 2017, 16:40

Chybí obrázek
určite vyskúšam

07. 12. 2017, 12:14

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.