Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Švestková čokoláda na vaření

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2604 kalorií 250.0g cukrů 42.0g tuků 63.0g bílkovin

Příprava

Omyté a vypeckované švestky hodíme do mixéru. Přidáme cukr a důkladně rozemeleme. Směs přelijeme do hrnce a švestky vaříme asi čtvrt hodinky. Necháme vychladnout a propasírujeme přes jemné sítko.
Poté přidáme rum, vanilkový cukr a kakao a uložíme na 24 hodin do lednice. Pak čokoládu naplníme do čistých sklenic a zavařujeme po dobu 30 minut jako švestkový kompot.

Bulb Tip k receptu

Hodí se do všech sladkých zákusků. Třeba do perníku nebo do nejrůznějších sladkých náplní. Přidávám ji i do povidel pro vylepšení chuti a ve spíži vydří zhruba rok.


Přidat na Pinterest
notburga

01. 08. 2011, Recept navštíven: 2673x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý nápad so švetkami

16. 05. 2016, 09:47

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

23. 12. 2016, 20:58

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšaný recept, celkom dobré

09. 07. 2017, 16:40

Přidat komentář

Facebook komentáře