Jemný srnčí hřbet se smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1288
kalorií
0.0g
cukrů
127.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme a maso v pekáči jí zasypeme, potom přidáme koření, zalijeme vše červeným vínem a dáme na 24 hodin do chladu odležet.
Maso vyjmeme a zprudka osmažíme ze všech stran., přendáme do pekáče, přidáme hřbet (také opečený) a dáme do předehřáté trouby asi na 15 minut zapéci(maso musí být měkké). Do výpeku po osmažení dáme máslo, přidáme slaninu, necháme zesklovatět a přisypeme žampióny, osmažíme, zalijeme sladkou smetanou a necháme zahoustnout. Tímto pak přeléváme maso při podávání.
Tip k receptu
Hřbet dávám přes maso, aby bylo jakoby zakryté hřbetem, zůstane nevysušené - šťavnaté.
04. 07. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.