Chybějící obrázek

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1288 kalorií
0.0g cukrů
127.0g tuků
25.0g bílkovin


Příprava

Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme a maso v pekáči jí zasypeme, potom přidáme koření, zalijeme vše červeným vínem a dáme na 24 hodin do chladu odležet.
Maso vyjmeme a zprudka osmažíme ze všech stran., přendáme do pekáče, přidáme hřbet (také opečený) a dáme do předehřáté trouby asi na 15 minut zapéci(maso musí být měkké). Do výpeku po osmažení dáme máslo, přidáme slaninu, necháme zesklovatět a přisypeme žampióny, osmažíme, zalijeme sladkou smetanou a necháme zahoustnout. Tímto pak přeléváme maso při podávání.

Tip k receptu

Hřbet dávám přes maso, aby bylo jakoby zakryté hřbetem, zůstane nevysušené - šťavnaté.

přidejte na:

04. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jahnacina vyborne pripravená

Svetlana 11. 08. 2016, 21:25

Přidat komentář
Chybějící obrázek
vyborne masko

hanka 12. 08. 2016, 19:35