Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 7

Voňavé kuře po čínsku

Voňavé kuře po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kuřecí prsa, 120 g dlouhozrnné rýže, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 200 g sojových výhonků, 300 g čínského zelí, 2 lžíce sezamových semínek, 300 ml drůbežího vývaru, 8 lžíc sojové omáčky

Rýži uvaříme dle návodu. Maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek utřeme. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nařežeme. Sojové výhonky opláchneme a zelí nastrouháme. Sezamová semínka orestujeme na suché pánvi. Na...

Kuřecí s ostrou omáčkou

Kuřecí s ostrou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 250 g brambor, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 chilli papričky, 1 bobkový list, 1/2 plechovky červených fazolí, 1 a 1/2 papriky (1/2 z každé barvy), 1/2 lžíce octa, 1/2 lžíce mleté papriky, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Maso nakrájíme na kostky a opečeme zprudka na oleji. Osolíme, opepříme a prozatím odložíme bokem. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k cibuli, spolu s rajčaty z plechovky, chilli a bobkovým ...

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 2 papriky (zelenou a červenou), 150 g másla, šťáva z jednoho citrónu, 150 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka, 50 g parmazánu, 50 g čedaru, 1 balení lasagní, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, olej na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na asi centimetrové plátky, které pokapeme citrónem, posolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmažíme mouku, kterou zalij...

Čokoládové kostky s mandlemi

Čokoládové kostky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 180 g cukru krupice, 3 lžíce kakaa, 10 lžic slunečnicového oleje, 10 lžic vlažné vody, 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 bílků, sklenka meruňkového džemu, 250 g másla, 250 g hořké čokolády, 2 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků, 1 sáček čokoládové polevy

Žloutky šleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáme kakao, vodu a olej. Dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení n...

Jablečné želé s mátou

Jablečné želé s mátou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g čerstvé máty , 500 ml vody, 300 ml jablečného moštu, 1 balení želírovacího cukru 2:1, šťáva z půl citrónu, několik snítek máty na dochucení

Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedíme, vlijeme do hrnce, přilijeme mošt, přisypeme želírovací cukr a vše dobře promícháme. Za stálého míchání necháme asi 6 minut vařit, až nám ...

Fenykl s kapary

Fenykl s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bulva fenyklu, 12 velkých kaparů v octovém nálevu, 6 hřebíčků, 1 lžíce bílého vinného octa, olivový olej

Bulvu fenyklu očistěte (pokud bude, odřízněte i zdřevnatělý spodek bulvy), oloupejte vrchní vrstvu lupenů a zbytek nakrájejte najemno. Nakrájený fenykl vložte do misky, přihoďte okapané kapary, hřebíčky, zakápněte mírně octem a zalijte olejem tak,...

Mušle na páře

Mušle na páře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg slávek (slávka jedlá), 2 bobkové listy, trocha mořské soli a pepře, voda dle potřeby, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 snítka čerstvé hladkolisté petrželky, šťáva z 1/2 citrónu

Slávky důkladně očistěte, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vydrhněte kartáčkem. Vousky, které z nich někdy vykukují, odřízněte, prasklé nebo otevřené mušle vyhoďte. Do hrnce nalijte vodu, aby sahala maximálně 2 cm do výšky, a zapněte vaři...

Patnáctiminutový čokodort podle Apetitu

Patnáctiminutový čokodort podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

115 g hořké čokolády (70%), 175 g změklého másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 ml bílého jogurtu, 150 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku, 1 lžička vanilkové esence, Poleva: 100 g čokolády na vaření, 75 ml smetany ke šlehání, 25 g másla

Troubu si předehřejeme na 190°C. Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Čokoládu na korpus rozpustíme a necháme chladnout. Mezitím si v míse šlehačem vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Poté postupně zašleháváme vejce a esenci. Poté do smě...

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně hokkaidó, 2 šalotky nebo menší cibule, 65 g čerstvého zázvoru, 1 lžička sušeného chilli, 120 ml kokosového mléka (dá se použít i smetana ke šlehání, ale jídlo nebude mít tak autentickou chuť), 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby

Dýni a šalotku nakrájejte na menší kousky a nastrouhejte zázvor. V hrnci nechte rozehřát olej, pak přidejte dýni, kterou budete pomalu restovat, po chvíli i zázvor a šalotku. Vše smažte, dokud nebude zelenina měkká, takže asi 8–10 minut. Změklou z...

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčího hřbetu, mletý pepř dle potřeby, jalovec dle chuti, rozmarýn dle potřeby, sůl dle chuti, 12 ks šalotky, máslo, 2 lžíce cukru krystal, 2 snítky čerstvého tymiánu (Mateřídouška obecná), portské víno, kuřecí vývar, olivový olej a kostička másla

Očištěný srnčí hřbet rozdělíme na porce, ochutíme pepřem, rozmarýnem, rozmačkaným jalovcem a marinujeme v oleji asi 3 hodiny. Osolíme a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Stáhneme teplotu a přidáme kostičku másla, rozmarýn z mari...

Středomořské rybí filé

Středomořské rybí filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g filé z tresky, 15 ml rostlinného oleje, 100 g rajčat, 50 g zelené papriky, 50 ml bílého jogurtu, 5 ml rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky česneku, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy

Filé pokapeme citronovou šťávou a potřeme prolisovaným česnekem, který jsme smíchali se solí. Vložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem a na rybu poklademe nakrájenou zeleninu. Když je ryba upečená, přibližně po 10-ti minutách, zalijeme směsí...

Kokosový mls

Kokosový mls

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1 sáček vanilkového cukru, 1 šálek cukru krystal, 0,5 šálku oleje, 2 šálky hladké mouky, 1 šálek mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 vejce, Krém: 1 balení čokoládové polevy, 0,5 l mléka, 2 balení kokosového pudinku, 125 g másla, 100 g cukru moučka, 400 ml zakysané smetany

Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na plech vyložený papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 25 - 35 minut při teplotě 180°C. Na krém uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s scukrem. Do másla zašleháme postup...

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty (nebo plec), 4 špetky soli, 1 lžička bílého pepře, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce řepkového oleje, 200 g žampionů, 1 lžíce citronové šťávy, 2 dcl bílého vína, 1 cibule, 1,5 dcl masového vývaru, 2 dcl smetany, 1 lžíce Solamylu, 1 hrst petrželové natě, 200 g telecích ledvinek

Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme. Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C). Na pánev přidáme olej a os...

Truffles

Truffles

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

227 g hořké čokolády 70%, 120 ml smetany ke šlehání minimálně 33%, 28 g másla, 4 lžíce kakaa

Do skleněné misky si na malé kousky nalámeme čokoládu na co nejmenší kousky, můžeme ji i nasekat nebo nastrouhat. Poté dáme do malého rendlíku se silným dnem vařit smetanu. Jakmile je smetana teplá, přihodíme máslo a přivedeme k varu, poté uvařeno...

Chřestový krém

Chřestový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek kuřecího prsa, 250 g čerstvého chřestu, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 g bílého pepře, 1 g muškátového ořechu, špetka soli, 125 ml smetany, 1 žloutek, 1 lžíce pažitky, 4 plátky veky

Kuřecí prso uvaříme zvolna doměkka v osolené vodě. Chřest oloupeme, oddělíme hlavičky a uvaříme jej doměkka a rozmixujeme. Hlavičky uvaříme zvlášť. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou okořeníme, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček a...

Ovocné koláčky s likérovým pudinkem

Ovocné koláčky s likérovým pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 100 g Solamylu, 80 g cukru moučka, 1 žloutek, 140 g Hery, 400 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml vaječného likéru, ovoce podle chuti - mandarinka, kiwi, jahody,..., snítky máty na ozdobu

Na vál prosijeme mouku, přidáme Solamyl, moučkový cukr, žloutek a Heru a vše zpracujeme na hladké těsto. Hotové těsto vyválíme, vykrojíme 8 koleček a kolečka vložíme do formiček na tartaletky. Naplněné formičky naskládáme na plech a pečeme ve st...

Omeleta s parmskou šunkou

Omeleta s parmskou šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 400 g cukety, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 svazek bazalky, 125 g Mozzarelly, 4 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, 8 plátků Parmské šunky

Cibuli s česnekem a cuketou nakrájíme na malé kostičky. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Mozzarellu nakrájíme taky na kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme česnek s cuketou a cibulí a asi 4 minuty dusíme, poté vyjmeme. Vejce roz...

Tuňák s avokádovou omáčkou

Tuňák s avokádovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 x 175 g steak tuňáka, 2 lžíce nakládaných kaparů, kůra z jednoho citronu, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, Omáčka: 2 zralé avokáda, 2 lžíce smetanového bílého jogurtu, 2 jarní cibulky, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu, sůl a pepř dle chuti

Olivový olej smícháme s citronovou šťávou i kůrou, solí a pepřem a do této marinády přidáme okapané kapary. Vložíme tuňáka a necháme marinovat alespoň 10 minut. Mezitím si uvaříme omáčku. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme j...

Salát Niçoise

Salát Niçoise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 g fazolek (zelené fazolové lusky), 4 rajčata, 80 g tuňáka, 4 sardelky (ančovičky), 24 oliv, 2 slepičí vejce, 8 listů hlávkového salátu, 1 citrón, 40 ml olivového oleje, 1 hrst petrželové natě

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmí...

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí svíčkové (špičky), rozmarýn dle chuti, olivový olej, sůl a pepř dle potřeby, 200 g rukoly, aceto balsamico dle chuti, 3 lžíce parmazánu

Rozpálíme pánev a namarinovanou svíčkovou v oleji a rozmarýnu opečeme zprudka ze čtyř stran cca 1,5 minuty. Následně necháme na minutu odležet. Poté nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a poklademe na ochucený salát z rukoly a balsamica, soli ...

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 čokoládových bebe sušenek, 10 g kakaa, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička kardamomu, 100 g másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si ve vodn...

Kapr s mandlovou krustou

Kapr s mandlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaný a očištěný kapr (1500g), 80 g mandlových lupínků, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce parmazánu, 1 lžička Vegety, 3 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, sůl dle chuti

Kapra omyjeme a osušíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší hranolky. Kapra důkladně osolíme a ochutíme vegetou. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáčku s olejem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 min...

Krkovička na černém pivě

Krkovička na černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové krkovice, 4 cibule, 7 stroužků česneku, 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky, olej nebo sádlo na vymazání pekáčku, sůl a pepř dle chuti, 300 ml černého piva

Plátky krkovičky osolíme, opepříme. Necháme chvíli stranou, vymažeme si pekáček. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi pekáček. Polovinu cibule s ...

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného lososa (plátky), 60 g špenátu, 2 citróny, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 snítka kopru, sůl a pepř dle chuti, 100 g plátků matjesa

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 600 g srnčí kýty nebo panenky, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 1 citrón, 2 hřebíčky, 1 lžíce cukru krupice, 4 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžička soli, 100 ml smetany, 100 ml červeného vína, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hub, špetka pepře

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené...

stránka: