Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 3

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g škvarek, 130 g hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, 1/4 lžičky skořice, 1 hřebíček, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 slepičí vejce, 1 balení skořicového cukru

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi přidáme vejce a zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet. Následující den z těsta vyválíme placku a z ní vykrájíme kolečka, která...

Jikrové karbanátky

Jikrové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 dkg jiker, 2 brambory, 1 lžíce petrželové natě, troška máty peprné, 1 lžička soli, troška pepře, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1 cibule

Jikry z kapra povaříme 10 minut ve vodě, odblaníme a rozmixujeme. Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, na kostičky pokrájenou cibuli, petrželku a mátu, dle potřeby osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Uděláme karbanátky, obalíme je v hladké mouc...

Jablka v palačinkovém těstíčku

Jablka v palačinkovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 ks jablko, 1/2 l polotučné mléko, 150 g hladká mouka, 125 g cukr moučka, 5 ks slepičí vejce, 2 lžíce rum, 20 g máslo

V misce smícháme mouku, vejce,mléko, 3 polévkové lžíce cukru a 2 lžíce rumu. Vypracujeme si dost husté palačinkové těstíčko. Jablka omyjeme, oloupeme slupku a nastrouháme na tenké plátky.Vložíme do ohnivzdorné mísy vymaštěné máslem. Jablka zali...

Jablečno - čokoládová pomazánka

Jablečno - čokoládová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,3 kg jablek, 200 g banánů, 500 g cukru krystal, 100 g čokoláda na vaření, 100 g holandského kakaa

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme na kašičku společně s oloupanými banány. Vaříme společně s cukrem cca 10 minut za stálého míchání. Nepodléváme!!!! Vaření si můžeme usnadnit při použití Wok pánve s nepřilnavou úpr...

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Jablková salsa

Jablková salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 hrnek bílého jogurtu, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, troška barevného pepře , troška soli, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky citronové šťávy

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky, přidáme jogurt, smetanový křen (ze skleničky), pažitku a hořčici. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Květák na smetaně a víně

Květák na smetaně a víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařeného římského květáku , 2 šalotky, 2 lžíce másly, 1,5 sklenky bílého vína, 1 šálek smetany ke šlehání (šlehačky), 1 šálek vody, troška šafránu, troška soli, troška pepře

Šalotku a šafrán nakrájíme nadrobno. Vložíme do pánve a restujeme na rozehřátém másle do měkka asi 3 minuty. Přilijeme víno, smetanu, vodu, přivedeme k varu a přidáme růžičky uvařeného květáku. Zakryjeme pánev a necháme 5 provařit. Dochutíme solí ...

Grilované tvarůžky ve slanině

Grilované tvarůžky ve slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg anglické slaniny, 2 balení tvarůžků (kolečka)

Kolečka tvarůžků překrojíme na půl a jednotlivě balíme do plátků slaniny. Poté klademe na grilovací tác, který vložíme na rozpálený gril. Grilujeme dokud tvarůžky nezačnou ze slaniny vytékat, pak ihned podáváme.

Masový dort

Masový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového mletého maso, 200 g hovězího mletého maso, 3 kuřecí prsa, 2 kuřecí stehenní řízky, 2 malé cukety, 100 g majonézy, 1 houska, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, troška soli, troška pepře, grilovací koření, koření na mleté maso, Steak koření s citronem, 100 g strouhaného sýru, 300 - 400 ml vody

Do misky vložíme na drobno nakrájenou housku, strouhaný sýr, mletá masa, okořeníme (troška grilovací koření, troška koření na mleté masa, steak koření s citronem), přidáme sůl, pepř a dobře promícháme. Kuřecí prsa a stehenní řízky nakrájíme ...

Čokoládový dort s banány

Čokoládový dort s banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 4-5 lžic oleje či Hery, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 500 ml šlehačky, 80 g cukru krupice, 30 g strouhané čokolády na vaření, 2-3 banány, 100 g čokoládové polevy, 20 dkg čokolády na vaření

Vejce, krupicový i vanilkový cukr pořádně vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhanou čokoládu na vaření - 20 dkg a olej a všechny přísady lehce smícháme. Pečeme v dortové formě, asi 40 minut při 150-160°C v předehřáté trou...

Slávky na víně

Slávky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g slávky jedlé, 350 ml bílého vína, 1 stroužek česnku, špetka mořské soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička limetové šťávy, 1 lžička kopru, 1 lžička citronové šťávy

Čerstvé slávky očistíme kartáčkem. Použijeme jen zavřené! Na wok pánev přidáme olivový olej a česnek. Krátce orestujeme, přidáme mořskou sůl, pepř, lžičku kopru, slávky, podlijeme 300 ml kvalitním bílým vínem. Dusíme zvolna pod pokličkou cca 5 min...

Tiramisu

Tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukrářských piškotů, 200 g zakysané smetany, 100 g Lučiny nebo Ricotty, hrneček vychlazeného vanilkového pudinku, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 150 ml silné kávy, kakao na posypání

Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené). Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém. Polovinu krému ...

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hovězí roštěné , 70 g vepřové panenky, 60 g kuřecích prsou, 1 větší brambora, 1 crème fraiche, čerstvé bylinky, Salsa - červená cibule, 1 paprika (kapie), troška chilli, 1 rajče, sůl, pepř

Očištěné maso nakrájíme na malé steaky, přidáme sůl a pepř a posypeme čerstvými bylinami. Zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi nejprve kuřecí maso a po dvou minutách přidáme zbylá dvě masa. Masa můžeme dopéct v troubě nebo na mírnějším ohni ...

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu, ¼ vanilkového lusku, 300 ml smetany, 50 g vanilkového cukru, 1 limeta, Kokosová šlehačka: 1 kokosové mléko, 200 ml smetany, cukr moučka

Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme dohladka, přidáme šťávu z limetky, dle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice. Z kokos...

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g grilovaného kuřecího steaku, sůl, pepř, 1/8 másla, olivový olej, kousíček skořice, lístky z půl hrsti čerstvé šalvěje, kůra ze dvou citrónů, 2 stroužky česneku, 130 ml mléka

Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem), vymazaný hrudkou másla a olivového oleje. Zprudka ogrilujeme až do zlatavé barvy z obou stran a sundáme maso z grilu. Máslo s olejem slijeme z pánvičky pryč....

Kližka na pivě a karamelu

Kližka na pivě a karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí klížky, 250 g slaniny, 300 g cibule, 3-4 stroužky česneku, 500 ml hovězího bujónu, 1 l černého piva, 1 lžička chilli, 0,5 lžička rozmarýnu, 0,5 lžička tymiánu, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 50-100 g cukru krupice, sůl a pepř dle chuti

Cibuli si oloupeme a nakrájíme nahrubo. Slaninu na kostičky. Do tlakového hrnce dáme rozpálit slaninu, na které si poté osmahneme cibulku, poté vhodíme na tzv. gulášové kostky nakrájené maso a necháme jej zatáhnout. Poté vhodíme chilli a česnek na...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého bílého chřestu, 1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l vývaru z drůbeže, 50 g českého čerstvého másla, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý bílý pepř, 2 vaječné žloutky , čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu, 100 g hoblin Grana Padano sýru, olivový olej, pár kapek na ozdobu

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min...

Steak s houbami

Steak s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 medailonky hovězí svíčkové, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky tymiánu, 1 šálek žampionů, 1/4 skleničky brandy, 2 lžičky dijonské hořčice, 1/4 šálku smetany, 1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru, 2 lžičky worcesterové omáčky, 1 lžíce petrželky

Maso důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahněte a pak dejte bokem. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékejte cca půl minuty. Pak přidej...

Tuňákovo-okurkové sushi

Tuňákovo-okurkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sushi rýže, 375 ml vody, 2 lžíce rýžového octa na sushi, 1 lžíce cukru moučka, trochu soli, 3 plátky mořské řasy, 1 lžíce pažitky, 1 okurka, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 konzerva tuňáku, sójová omáčka na podávání

Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout. Tuňáka necháme o...

Gazdovské zemiaky

Gazdovské zemiaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 100 g Brynzy, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 dcl mléka, špetka soli, 2 lžíce sádla

Oloupeme si brambory a nakrájíme je na plátky. Dáme do osolené vody vařit cca na 15 minut. Mezitím si na pánvičce rozpustíme sádlo a osmahneme na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Když cibulka začíná zlátnout, přidáme i pokrájenou anglick...

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krevety, 1 dcl rybího vývaru, 15 g čínského zelí, 25 g mrkve, 25 g cibule, 1 g koriandru, 5 g citronové trávy, 1 g chilli, 2 g žampionů, 2 g zázvoru, 2 g česneku, troška kokosového mléka, 4 limetkové listy, 4 listy pok choi

Zázvor, česnek, mrkev a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na olivovém oleji orestujeme nejdříve mrkev, poté zázvor, česnek a nakonec cibuli. Po minutě restovaní přidáme krevetový vývar, kokosové mléko, citrónovou trávu, limetové listy a koriandr. ...

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ústřice, 12 kousků brokolice, 16 listů špenátu, 100 ml smetany, 5 g koriandru, 30 g šalotky, 2 stroužky česneku, 400 g Kambala, Tempura mouka, sůl, pepř

Smetanu vyšleháme do husté konzistence, poté osolíme, opepříme, přidáme yuzu šťávu a nastrouhanou kůru z yuzu. Ústřici otevřeme, vyjmeme a vložíme do těstíčka z tempura mouky, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě. Na oleji usmažíme do zlatavé ba...

Pečený ananas s mátou a malinovým coulis

Pečený ananas s mátou a malinovým coulis

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kolečka cca 100g čerstvého ananasu, 4 listy čerstvé máty, 50 g malin, 30 g cukru krystal

2-3 plátky ananasu vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 5 minut. Na pánvi smícháme maliny s cukrem a troškou vody. Vařením necháme zredukovat, poté vše přepasírujeme, abychom se zbavili jader. Nakonec vyndáme ananas z trouby a přelijeme ho šť...

stránka: