Plněné kapsy z vepřové panenky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli, anglickou slaninu a kuřecí játra si nakrájíme nadrobno. Na pánev s kouskem másla dáme zpěnit cibuli, pak přidáme anglickou slaninu a játra. Chvíli opékáme, pak osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali pokrájenou pažitku. Mícháme do zhoustnutí, pak odstavíme. Vepřovou panenku si nakrájíme na špalíčky (asi 5 cm dlouhé). Do každého špalíčku nařízneme kapsu, vevnitř osolíme, opepříme, naplníme připravenou směsí a sepneme párátky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a kapsy z každé strany zprudka opečeme. Osolíme z obou stran, podlijeme a dusíme doměkka (asi 5 - 8 minut, podle toho, jak kdo má rád propečené maso). Kapsy vytáhneme z pánve a udržujeme v teple. Výpek zaprášíme moukou a provaříme. Podáváme přelité výpekem s různě upravenými brambory.
Tip k receptu
Jestliže vám zbyla náplň, můžete ji podávat jako přílohu k masu.
Jana Smidži14. 08. 2015