Plněné kapsy z vepřové panenky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli, anglickou slaninu a kuřecí játra si nakrájíme nadrobno. Na pánev s kouskem másla dáme zpěnit cibuli, pak přidáme anglickou slaninu a játra. Chvíli opékáme, pak osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali pokrájenou pažitku. Mícháme do zhoustnutí, pak odstavíme. Vepřovou panenku si nakrájíme na špalíčky (asi 5 cm dlouhé). Do každého špalíčku nařízneme kapsu, vevnitř osolíme, opepříme, naplníme připravenou směsí a sepneme párátky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a kapsy z každé strany zprudka opečeme. Osolíme z obou stran, podlijeme a dusíme doměkka (asi 5 - 8 minut, podle toho, jak kdo má rád propečené maso). Kapsy vytáhneme z pánve a udržujeme v teple. Výpek zaprášíme moukou a provaříme. Podáváme přelité výpekem s různě upravenými brambory.
Tip k receptu
Jestliže vám zbyla náplň, můžete ji podávat jako přílohu k masu.
Jana Smidži14. 08. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 15. 08. 2015, 08:12

Svetlana 17. 09. 2015, 20:02

majka 28. 09. 2015, 10:44

katka16031 29. 10. 2015, 17:57

palino 24. 08. 2016, 20:49

hanka 11. 05. 2019, 17:46

dušanka 15. 06. 2020, 00:20