Houbovo-cizrnový krém

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1764 kalorií
44.0g cukrů
46.0g tuků
86.0g bílkovin


Příprava

Cizrnu si uvaříme den předem nebo použijeme cizrnu konzervovanou. Houby použijeme sušené. Šalotku nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájené brambory, mrkev a prolisovaný česnek. Krátce opečeme a přidáme většinu cizrny a hub. Přilijeme vývar a 15 minut vaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu a ještě chvilku povaříme. Zbylou cizrnu a houby osmahneme na másle a ozdobíme jimi polévku. Polévku ozdobíme i zakysanou smetanou.

Tip k receptu

Stejně můžeme připravit i hrachový krém. Ozdobit můžeme i slaninou.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 09. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
super recept

24. 09. 2015, 11:42

Chybí obrázek
vyskusam

07. 10. 2015, 10:23

Chybí obrázek
vyskušane moze byt

27. 02. 2016, 17:35

Chybí obrázek
krem je vyborný

12. 08. 2016, 19:04

Chybí obrázek
krém chutí napodiv celkom dobre

01. 02. 2017, 11:48

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.