Houbovo-cizrnový krém
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1764
kalorií
44.0g
cukrů
46.0g
tuků
86.0g
bílkovin
Příprava
Cizrnu si uvaříme den předem nebo použijeme cizrnu konzervovanou. Houby použijeme sušené. Šalotku nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájené brambory, mrkev a prolisovaný česnek. Krátce opečeme a přidáme většinu cizrny a hub. Přilijeme vývar a 15 minut vaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu a ještě chvilku povaříme. Zbylou cizrnu a houby osmahneme na másle a ozdobíme jimi polévku. Polévku ozdobíme i zakysanou smetanou.
Tip k receptu
Stejně můžeme připravit i hrachový krém. Ozdobit můžeme i slaninou.
sonizna02. 09. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.