Omeleta s parmskou šunkou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1180
kalorií
11.0g
cukrů
90.0g
tuků
70.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli s česnekem a cuketou nakrájíme na malé kostičky. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Mozzarellu nakrájíme taky na kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme česnek s cuketou a cibulí a asi 4 minuty dusíme, poté vyjmeme.
Vejce rozkvedláme, osolíme a opepříme. Vmícháme nasekanou bazalku. Na další pánev vlijeme trochu oleje, vlijeme vaječnou hmotu a rovnoměrně rozdělíme dušenou zeleninu a kostičky mozzarelly. Necháme asi 6 minut srážet. Omeletu "sklouzneme" na talíř, obrátíme ji a znovu vrátíme do pánve. Pečeme ještě 3 minuty. Poté vyjmeme, nakrájíme jako pizzu na 8 dílů a na každý díl poklademe ozdobně plátek šunky. Můžeme taky položit lístek čerstvé bazalky.
11. 04. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.