Torta Tenerina

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

2288 kalorií
0.0g cukrů
192.0g tuků
210.0g bílkovin


Příprava

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, ale dáme pozor, aby se nepřipálila, tudíž aby se nedotýkalo dno varné misky horké vody. Necháme pomalu rozpustit, odstavíme a vložíme studené máslo, které necháme samovolně roztopit. Jemně zamícháme, aby se máslo s čokoládou spojilo.
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do našlehaných žloutků přilijeme čokoládu s máslem a metličkou jemně promícháme. Po částem přimícháme tuhý sníh, mlého a kakao. Opatrně, ale důkladně vše zamícháme.
Dortovou formu o průměru 20cm si vymažeme máslem a těsto do ní přendáme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout, poté překlopíme na talíř a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nebo můžeme polít libovolnou polevou.

Tip k receptu

Já přimíchala do těsta lžičku kardamomu a krásně voní.

přidejte na:
Sonia005

15. 06. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborná torta
katka16031 05. 05. 2016, 11:46
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrá torta
Svetlana 01. 06. 2016, 13:54