Torta Tenerina
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, ale dáme pozor, aby se nepřipálila, tudíž aby se nedotýkalo dno varné misky horké vody. Necháme pomalu rozpustit, odstavíme a vložíme studené máslo, které necháme samovolně roztopit. Jemně zamícháme, aby se máslo s čokoládou spojilo.
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do našlehaných žloutků přilijeme čokoládu s máslem a metličkou jemně promícháme. Po částem přimícháme tuhý sníh, mlého a kakao. Opatrně, ale důkladně vše zamícháme.
Dortovou formu o průměru 20cm si vymažeme máslem a těsto do ní přendáme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout, poté překlopíme na talíř a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nebo můžeme polít libovolnou polevou.
Tip k receptu
Já přimíchala do těsta lžičku kardamomu a krásně voní.
Sonia00515. 06. 2012