Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Citrónová omáčka

Citrónová omáčka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 20min
Nutriční hodnoty
488 kalorií 0.0g cukrů 37.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme.
Necháme odstát asi 3 minuty a vmícháme žloutky. Po minutě přidáme citrónovou šťávu, osolíme a opepříme.
Podáváme hlavně k zelenině, ale špatná není ani k drůběžímu masu a grilovaným pokrmům. Konzumujeme ihned, neohříváme!

Bulb Tip k receptu

Tento recept pochází z Řecké kuchyně. V jídelních lístcích byste ho našli jako Saltsa avgolemono. K jeho přípravě je nejlepší použít domácí žloutky a čerstvě mletý pepř. Určitě nevynechávejte vodní lázeň, protože jinak omáčka ztratí svou hebkost a jedinečnost.


notburga

18. 07. 2011, Recept navštíven: 2336x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
k masku je vyborná

16. 05. 2016, 09:34

Přidat komentář

Facebook komentáře