Citrónová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
0min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
488
kalorií
0.0g
cukrů
37.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme.
Necháme odstát asi 3 minuty a vmícháme žloutky. Po minutě přidáme citrónovou šťávu, osolíme a opepříme.
Podáváme hlavně k zelenině, ale špatná není ani k drůběžímu masu a grilovaným pokrmům. Konzumujeme ihned, neohříváme!
Tip k receptu
Tento recept pochází z Řecké kuchyně. V jídelních lístcích byste ho našli jako Saltsa avgolemono. K jeho přípravě je nejlepší použít domácí žloutky a čerstvě mletý pepř. Určitě nevynechávejte vodní lázeň, protože jinak omáčka ztratí svou hebkost a jedinečnost.
notburga18. 07. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.