
Citrónová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme.
Necháme odstát asi 3 minuty a vmícháme žloutky. Po minutě přidáme citrónovou šťávu, osolíme a opepříme.
Podáváme hlavně k zelenině, ale špatná není ani k drůběžímu masu a grilovaným pokrmům. Konzumujeme ihned, neohříváme!
Tip k receptu
Tento recept pochází z Řecké kuchyně. V jídelních lístcích byste ho našli jako Saltsa avgolemono. K jeho přípravě je nejlepší použít domácí žloutky a čerstvě mletý pepř. Určitě nevynechávejte vodní lázeň, protože jinak omáčka ztratí svou hebkost a jedinečnost.
notburga18. 07. 2011
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 16. 05. 2016, 09:34

katka16031 19. 01. 2018, 20:36

majka 18. 04. 2019, 17:19