Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 20min , porce

488 kalorií, 0.0g cukrů, 37.0g tuků, 5.0g bílkovin

Příprava

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme.
Necháme odstát asi 3 minuty a vmícháme žloutky. Po minutě přidáme citrónovou šťávu, osolíme a opepříme.
Podáváme hlavně k zelenině, ale špatná není ani k drůběžímu masu a grilovaným pokrmům. Konzumujeme ihned, neohříváme!

Bulb Tip k receptu

Tento recept pochází z Řecké kuchyně. V jídelních lístcích byste ho našli jako Saltsa avgolemono. K jeho přípravě je nejlepší použít domácí žloutky a čerstvě mletý pepř. Určitě nevynechávejte vodní lázeň, protože jinak omáčka ztratí svou hebkost a jedinečnost.

notburga

18. 07. 2011, Recept navštíven: 2032x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Citrónová omáčka

Citrónová omáčka

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Citrónová omáčka Link-arrow
Thumb

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozdělíme je na 8 kusů alobalu. Každou hromádku osolíme, opepříme...

Thumb

Chřest se slaninou

Plátky anglické slaniny podélně rozřízneme. Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků a zbytek obalí...

Thumb

Noky ze špenátu

Špenát omyjeme, dáme povařit na 10 minut do mírně osolené vroucí vody. Poté scedíme, necháme vychladnout, p...


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
k masku je vyborná

16. 05. 2016, 09:34

Přidat komentář

Facebook komentáře