Chybějící obrázek

Citrónová omáčka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
0min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

488 kalorií
0.0g cukrů
37.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme.
Necháme odstát asi 3 minuty a vmícháme žloutky. Po minutě přidáme citrónovou šťávu, osolíme a opepříme.
Podáváme hlavně k zelenině, ale špatná není ani k drůběžímu masu a grilovaným pokrmům. Konzumujeme ihned, neohříváme!

Tip k receptu

Tento recept pochází z Řecké kuchyně. V jídelních lístcích byste ho našli jako Saltsa avgolemono. K jeho přípravě je nejlepší použít domácí žloutky a čerstvě mletý pepř. Určitě nevynechávejte vodní lázeň, protože jinak omáčka ztratí svou hebkost a jedinečnost.

přidejte na:
notburga

18. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
k masku je vyborná
palino 16. 05. 2016, 11:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perfektná citronova omáčka
katka16031 19. 01. 2018, 21:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
omáčka mi chutila
majka 18. 04. 2019, 19:19