Ravioli plněné mletým masem a špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme. (Možná bude potřeba více vody - záleží na mouce)
Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme. (Lzde použít i mražený - ne však protlak!)
Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a 2 na kolečka(lze také na kostičky)
Cibuli necháme zesklovatět na 30 g másla. Smícháme s petrželkou, masem, špenátem, 2 vejci, muškátovým oříškem (případně bylinkami) a strouhankou. Osolíme, opepříme. Po lžících poklademe směs na polovinu těsta, prostor mezi porcemi potřeme vodou, druhou polovinou těsta překryjeme, přitlačíme a nakrájíme na čtverce(rádýlko - nebo okraje pomačkáme kolem dokola vydličkou). Necháme táhnout 8 minut v osolené vařící vodě.
Kolečka cibule necháme zhnědnout na 50 g másla a taštičky jimi posypeme
24. 07. 2011