Rybí polévka z konzervy
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
420
kalorií
5.0g
cukrů
30.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Na 2 lžících oleje usmažíme 1 větší cibuli do růžova. Přidáme cuketu a mrkev. Odkryté pomalu opékáme asi 10 minut. Potom zahustíme trochou jíšky, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky, přidáme 1,3 l vody a chvíli povaříme. Ve 2 dcl vody si rozmícháme plnotučnou hořčici a s bujóny přidáme do polévky. Nakonec do polévky přidáme vidličkou rozmačkané ryby z konzervy i se šťávou a nakrájenou kapii. Necháme přejít varem, dochutíme solí, pepřem, zelenou petrželkou a tekutým polévkovým kořením.
JanaB23. 08. 2011
Ingredience
- 1,5 l vody
- 1 velká cibule
- 1 sterilovaná kapie
- 1/2 hrnku nahrubo nastrouhané mrkve
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- polévkové tekuté koření dle chuti
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- špetka petrželky
- 1 hrneček nahrubo nastrouhané cukety
- 1 konzerva rybiček v tomatě
- 2 kostky libovolného bujónu
- kousek másla
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.