Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jehněčí bílé

Jehněčí bílé
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 0min , porce

732 kalorií, 0.0g cukrů, 82.0g tuků, 1.0g bílkovin

Příprava

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou citrónovou šťávou (je-li směs moc hustá, naředíme ji trochou šťávy z hrnce) a vlijeme do hrnce. Několikrát zamícháme a odstavíme z plotny. Nevaříme!
Ihned neseme na stůl. Jako přílohu podáváme brambory, čerstvé pečivo nebo zeleninový salát.

Bulb Tip k receptu

Řecký název tohoto jídla zní Arni asprojachni a je opravdu dobré. V rámci svého experimentování jsem se toto jídlo snažila připravovat i s kuřecím nebo vepřovým masem, ale vám to nedoporučuji. Jehněčí je prostě jehněčí. a pokud vám tady chybí bylinky, přidejte opravdu malou špetku rozmarýnu.

notburga

18. 07. 2011, Recept navštíven: 1122x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jehněčí bílé

Jehněčí bílé

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahn...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jehněčí bílé Link-arrow
Thumb.61877

Balené brambory

Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli oloupáme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme na plátky. Do plátku slaniny ...

Thumb.chleba

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...

Thumb

Chutná zeleninová příloha

Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev, celer a uvaříme do měkka. Když mrkev s celerem změknou, přidáme...


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento recept je skvelý

16. 05. 2016, 09:35

Přidat komentář
hanka
chutné velmi

hanka 12. 08. 2016, 19:33

Facebook komentáře