Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jehněčí bílé

Jehněčí bílé

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 0min
Nutriční hodnoty
732 kalorií 0.0g cukrů 82.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou citrónovou šťávou (je-li směs moc hustá, naředíme ji trochou šťávy z hrnce) a vlijeme do hrnce. Několikrát zamícháme a odstavíme z plotny. Nevaříme!
Ihned neseme na stůl. Jako přílohu podáváme brambory, čerstvé pečivo nebo zeleninový salát.

Bulb Tip k receptu

Řecký název tohoto jídla zní Arni asprojachni a je opravdu dobré. V rámci svého experimentování jsem se toto jídlo snažila připravovat i s kuřecím nebo vepřovým masem, ale vám to nedoporučuji. Jehněčí je prostě jehněčí. a pokud vám tady chybí bylinky, přidejte opravdu malou špetku rozmarýnu.


notburga

18. 07. 2011, Recept navštíven: 1199x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento recept je skvelý

16. 05. 2016, 09:35

Přidat komentář
hanka
chutné velmi

hanka 12. 08. 2016, 19:33

Facebook komentáře