Chybí obrázek

Jehněčí bílé

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

732 kalorií
0.0g cukrů
82.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou citrónovou šťávou (je-li směs moc hustá, naředíme ji trochou šťávy z hrnce) a vlijeme do hrnce. Několikrát zamícháme a odstavíme z plotny. Nevaříme!
Ihned neseme na stůl. Jako přílohu podáváme brambory, čerstvé pečivo nebo zeleninový salát.

Tip k receptu

Řecký název tohoto jídla zní Arni asprojachni a je opravdu dobré. V rámci svého experimentování jsem se toto jídlo snažila připravovat i s kuřecím nebo vepřovým masem, ale vám to nedoporučuji. Jehněčí je prostě jehněčí. a pokud vám tady chybí bylinky, přidejte opravdu malou špetku rozmarýnu.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
tento recept je skvelý

16. 05. 2016, 09:35

Chybí obrázek
chutný recept

19. 01. 2018, 20:05

Chybí obrázek
velmi dobré

18. 04. 2019, 17:21

Přidat komentář
Chybí obrázek
chutné velmi

hanka 12. 08. 2016, 19:33

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.