Jehněčí bílé
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou citrónovou šťávou (je-li směs moc hustá, naředíme ji trochou šťávy z hrnce) a vlijeme do hrnce. Několikrát zamícháme a odstavíme z plotny. Nevaříme!
Ihned neseme na stůl. Jako přílohu podáváme brambory, čerstvé pečivo nebo zeleninový salát.
Tip k receptu
Řecký název tohoto jídla zní Arni asprojachni a je opravdu dobré. V rámci svého experimentování jsem se toto jídlo snažila připravovat i s kuřecím nebo vepřovým masem, ale vám to nedoporučuji. Jehněčí je prostě jehněčí. a pokud vám tady chybí bylinky, přidejte opravdu malou špetku rozmarýnu.
notburga18. 07. 2011