Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu.
Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje.
Do strouhanky vlijeme horké mléko, necháme nasáknout, osolíme, opepříme, přimícháme žloutky a mleté hovězí maso. Nakonec do směsi vmícháme osmaženou cibulku s hlívou.
Směs nandáme do kapes v mase, nejlépe to jde cukrářským pytlíkem.
Naplněné kotlety lehce osolíme, okmínujeme a osmahneme na oleji z obou stran. Pak je přeložíme do zapékací mísy, zalijeme asi do poloviny výšky masa bujónem a vložíme do trouby předehřáté na 210°C.
Po 30 minutách vyndáme, na každou kotletu položíme půlku jarní cibulky a vrátíme do trouby ještě na 10 minut.
Tip k receptu
Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Angel 66615. 06. 2011