Vejce na hniličko s houbami
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
920
kalorií
1.0g
cukrů
60.0g
tuků
62.0g
bílkovin
Příprava
Čerstvé houby nejprve pečlivě očistíme a poté rozkrájíme na stejně velké kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, na němž pak opékáme cibuli s houbami po dobu 10 minut. Pokapeme citronovou šťávou, aby houby nezhnědly.
Poté přilijeme ke směsi smetanu a za občasného míchání vše svaříme na hustou omáčku.
Mezitím uvaříme v osolené vodě vejce (7-8 minut) nahniličko. Pažitku opereme pod tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.
Hotové houby osolíme a opepříme dle své vlastní chuti.
Jednotlivé porce rozdělíme na předehřáté talíře. Vejce vařená nahniličko slijeme a krátce ochladíme pod studenou tekoucí vodou, opatrně oloupeme, podélně rozpůlíme a klademe na houby. Podáváme posypané pažitkou.
01. 06. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.