Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rybí závitky

Rybí závitky

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
1212 kalorií 0.0g cukrů 86.0g tuků 101.0g bílkovin

Příprava

Veku nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. Na polovině rozpáleného másla zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a opečeme doměkka. Vmícháme petrželku, osolíme a opepříme. Veku vymačkáme a vmícháme do žampionů.
Filé necháme rozmrazit, opláchneme a osušíme. Krátké filety podélně rozpůlíme, dlouhé překrojíme napříč na dvě půlku, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Do každého plátku dáme trochu nádivky, stočíme a ovážeme nití neb uzavřeme párátky, případně špejlemi. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a olej a závitky oplékáme ze všech stran asi 15 minut. Závitky také můžeme narovnat do zapékací mísy a péct je v troubě. Lze je uvařit i v páře, ale velice dobré budou obalené v klasickém trojobalu.
Opečené rybí závitky přeložíme na mísu vystlanou listy tzv. čínského zelí nebo jakéhokoliv jiného salátu a necháme vychladit. Podáváme je se studenou křenovou omáčkou, smetanovým křenem ozdobené posekaným koprem, nebo koriandrem a kolečky citronu.


Ellis

23. 06. 2011, Recept navštíven: 1280x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám jen filety kořením směsí na ryby. Je to skvělý lehký oběd.
Přidané ingredience: Dávám na filety rybí koření

22. 02. 2013, 10:37

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre zavitky

26. 05. 2016, 19:36

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre lahke jedlo

28. 05. 2016, 18:37

Přidat komentář

Facebook komentáře