Rybí závitky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Veku nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. Na polovině rozpáleného másla zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a opečeme doměkka. Vmícháme petrželku, osolíme a opepříme. Veku vymačkáme a vmícháme do žampionů.
Filé necháme rozmrazit, opláchneme a osušíme. Krátké filety podélně rozpůlíme, dlouhé překrojíme napříč na dvě půlku, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Do každého plátku dáme trochu nádivky, stočíme a ovážeme nití neb uzavřeme párátky, případně špejlemi. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a olej a závitky oplékáme ze všech stran asi 15 minut. Závitky také můžeme narovnat do zapékací mísy a péct je v troubě. Lze je uvařit i v páře, ale velice dobré budou obalené v klasickém trojobalu.
Opečené rybí závitky přeložíme na mísu vystlanou listy tzv. čínského zelí nebo jakéhokoliv jiného salátu a necháme vychladit. Podáváme je se studenou křenovou omáčkou, smetanovým křenem ozdobené posekaným koprem, nebo koriandrem a kolečky citronu.
23. 06. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Dávám na filety rybí koření
maruskaji 22. 02. 2013, 11:37