Polévka z bílého vína
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
476
kalorií
0.0g
cukrů
17.0g
tuků
18.0g
bílkovin
Příprava
V hrnci vyšľaháme víno, vodu, vajcia a cukor, pridáme citrónovú kôru a klinčeky a za stáleho miešania krátko povaríme do spenenia. Odtiahneme zo sporáka a ešte niekoľko minút miešame. Podávame v šálkach, dochutíme citrónovou šťavou.
Tip k receptu
V niektorých krajoch, najmä na južnom Slovensku,podávajú túto netradičnu polievku na Štedrý večer po obligátnej rybe. "Polievka je pri obede tým, čím je pri dome vstupná hala".
Jozef04. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.