Hermelín s pivní cibulkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
14min
Celkový čas
24min
Porce
Nutriční hodnoty
18
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustovači. Hermelín rozkrojíme na půlku, poklademe osmaženou pivní cibulkou (můžeme také předtím půlky hermelínu lehce potřít chili pastou či omáčkou) a posypeme strouhankou smíchanou s nasekanou petrželkou. Položíme na chléb a dáme pod gril zapéci, dokud se hermelín nezačne rozpouštět. Naservírujeme ozdobené trsem polníčku a lžičkou brusinkového kompotu či omáčky.
Tip k receptu
Velmi vhodné k pivu a vínu, ale lze podávat i jako předkrm.
Ajaja05. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.