Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Frankfurtský věnec

Frankfurtský věnec
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 15min , porce

8680 kalorií, 14.0g cukrů, 587.0g tuků, 150.0g bílkovin

Příprava

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do spenenia, pridáme soľ, citrónovú kôru, kukuričnú múku a hrubú múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok do pečiva, a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh s bielkov. Dáme do vymastenej a vysypanej okrúhlej formy (tortovej alebo ešte vhodnejšej v podobe venca) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 40-50 minút při 150°C, podľa typu rúry. Po vychladnutí upečený veniec prerežeme niťou vo dvoch vrstvách a plníme. NAPLŇ: V troške vlažného mlieka rozmiešame krémový prášok Zlatý klas a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho osladeného mlieka. Povaríme. Odstavíme a miešame do vychladnutia. Práškový cukor s Hérou vymiešame a spojíme s vychladnutým krémom. Rozdelíme na tri časti. Dve časti natrieme na rozkrájané diely, tretiou časťou potrieme povrch venca. Každy diel posypeme posekanými mandľami a ozdobíme lieskovými orieškami. Necháme dobre ochladiť.

Bulb Tip k receptu

Je to sviatočný, a pomerne nákladný a náročný múčnik, vhodný pre slávnostné príležitosti.

Jozef

11. 12. 2010, Recept navštíven: 3312x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravenou cibuli. Zaprášíme moukou, ...

Frankfurtský věnec

Frankfurtský věnec

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do spenenia, pridáme soľ, citrónovú kôru, kukuričnú múku a hrubú múku, do kt...

Frankfurtská vepřová kýta

Frankfurtská vepřová kýta

Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je z...

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšk...

Zobrazit všechny podobné recepty k Frankfurtský věnec Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře