Chybějící obrázek

Frankfurtský věnec

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

8680 kalorií
14.0g cukrů
587.0g tuků
150.0g bílkovin


Příprava

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do spenenia, pridáme soľ, citrónovú kôru, kukuričnú múku a hrubú múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok do pečiva, a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh s bielkov. Dáme do vymastenej a vysypanej okrúhlej formy (tortovej alebo ešte vhodnejšej v podobe venca) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 40-50 minút při 150°C, podľa typu rúry. Po vychladnutí upečený veniec prerežeme niťou vo dvoch vrstvách a plníme. NAPLŇ: V troške vlažného mlieka rozmiešame krémový prášok Zlatý klas a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho osladeného mlieka. Povaríme. Odstavíme a miešame do vychladnutia. Práškový cukor s Hérou vymiešame a spojíme s vychladnutým krémom. Rozdelíme na tri časti. Dve časti natrieme na rozkrájané diely, tretiou časťou potrieme povrch venca. Každy diel posypeme posekanými mandľami a ozdobíme lieskovými orieškami. Necháme dobre ochladiť.

Tip k receptu

Je to sviatočný, a pomerne nákladný a náročný múčnik, vhodný pre slávnostné príležitosti.

přidejte na:
Jozef

11. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné
katka16031 04. 08. 2019, 22:02
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super dobrý recept
hanka 02. 09. 2019, 14:25