Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Studená buráková polévka s kefírem

Studená buráková polévka s kefírem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 35min
Nutriční hodnoty
824 kalorií 0.0g cukrů 60.0g tuků 39.0g bílkovin

Příprava

Vejce vaříme na tvrdo 8 minut, ochladíme a oloupeme. Vyjmeme žloutky, rozmačkáme a spolu s rajčatovou šťávou rozmixujeme v mixéru na jemno. Přidáme kefír a arašídové máslo, vše dobře promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme opepříme, pro ochlazení můžeme přihodit i několik kostek ledu.
Bílky nakrájíme na kostičky. Buráky nasekáme nahrubo a na pánvičce je na středním plameni pražíme, dokud nejsou světle žluté.
Burákovou polévku nalijeme do čtyř talířů, posypeme bílky, praženými buráky, bylinkami (petrželka, pažitka, kopr) a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Ještě lepší, ale bohatší na kalorie je polévka se smetanou na místo kefíru.


Alirtecka

04. 12. 2010, Recept navštíven: 1447x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře