Chybějící obrázek

Studená buráková polévka s kefírem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
15min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

824 kalorií
0.0g cukrů
60.0g tuků
39.0g bílkovin


Příprava

Vejce vaříme na tvrdo 8 minut, ochladíme a oloupeme. Vyjmeme žloutky, rozmačkáme a spolu s rajčatovou šťávou rozmixujeme v mixéru na jemno. Přidáme kefír a arašídové máslo, vše dobře promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme opepříme, pro ochlazení můžeme přihodit i několik kostek ledu.
Bílky nakrájíme na kostičky. Buráky nasekáme nahrubo a na pánvičce je na středním plameni pražíme, dokud nejsou světle žluté.
Burákovou polévku nalijeme do čtyř talířů, posypeme bílky, praženými buráky, bylinkami (petrželka, pažitka, kopr) a můžeme podávat.

Tip k receptu

Ještě lepší, ale bohatší na kalorie je polévka se smetanou na místo kefíru.

přidejte na:
Alirtecka

04. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
polievka ma neuputala

majka 08. 01. 2019, 11:40

Přidat komentář