Studená buráková polévka s kefírem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
824
kalorií
0.0g
cukrů
60.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Vejce vaříme na tvrdo 8 minut, ochladíme a oloupeme. Vyjmeme žloutky, rozmačkáme a spolu s rajčatovou šťávou rozmixujeme v mixéru na jemno. Přidáme kefír a arašídové máslo, vše dobře promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme opepříme, pro ochlazení můžeme přihodit i několik kostek ledu.
Bílky nakrájíme na kostičky. Buráky nasekáme nahrubo a na pánvičce je na středním plameni pražíme, dokud nejsou světle žluté.
Burákovou polévku nalijeme do čtyř talířů, posypeme bílky, praženými buráky, bylinkami (petrželka, pažitka, kopr) a můžeme podávat.
Tip k receptu
Ještě lepší, ale bohatší na kalorie je polévka se smetanou na místo kefíru.
Alirtecka04. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.