Pražský sýrový nákyp
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
2328
kalorií
5.0g
cukrů
162.0g
tuků
113.0g
bílkovin
Příprava
Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku a za stáleho miešania trochu opražíme, rozriedime mliekom a uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky, syr, jemne posekanú šunku, soľ, papriku, muškátový orech a tuhý sneh z bielkov. Masu vlejeme do vymastenej a vysypanej nákypovej formy. Pečieme asi 45 minút při 150°C.
Tip k receptu
Podávame s hlávkovým šalátom, zapijeme ľahkým bielym vínom.
Jozef30. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.