Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve si připravíme náplň:
Polovinu hub si nakrájíme na malé kostičky, pórek na nudličky. Na pánev dáme rozehřát lžičku oleje, vložíme na něj houby a pórek, orestujeme, přidáme trochu soli, pepře, drceného kmínu, odstavíme a vmícháme vejce.
Maso naklepeme, na každý plátek položíme anglickou slaninu, rozložíme spařené listy špenátu a rozdělíme připravenou náplń. Maso svineme do roládek a zajistíme nití nebo párátky.
Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přihodíme roládky a restujeme, až se maso zatáhne. Zasypeme trochou papriky a vše zalijeme horkou vodou a dusíme.
Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme k masu zbytek hub nakrájených na plátky a dodusíme doměkka.
Šťávu vyrestujeme na tuk, zasypeme asi 2 lžičkami hladké mouky, zalijeme vodou a provaříme. Omáčku dochutíme a můžeme podávat.
Tip k receptu
Volíme-li jako přílohu brambory, posypeme je nasekaným libečkem.
Angel 66604. 10. 2010