Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 22

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazole, 400 g uzeného skopového masa, 400 g uzeného hovězího masa, 200 g krup, 1 cibule, 100 g husího sádla, 4 stroužky rozetřeného česneku, troška mletého pepře, troška majoránky, soli podle potřeby

Deň vopred namočíme do väčšieho množstva vody prebratú a umytú fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. V druhom hrnci zas uvaríme krúpy. Osobitne uvaríme mäso skoro do mäkka. Na masti opražíme jemne posekanú cibuľu, cesnak utretý so soľou, pridá...

Telecí srdce na víně

Telecí srdce na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího srdce, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 pomletá cibule, 100 ml bílého vína, 1 lžička cukru, 1 bobkový list, troška mletého pepře, 30 g hladké mouky, sůl dle potřeby

Na rozpalenom oleji popražíme očistenú a na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme cukor, ktorý necháme upražiť na karamel, zalejeme vodou, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a bobkovým listom. Na to položíme pokrájané srdc...

Hortobáďská krkovička

Hortobáďská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové krkovice, 2 cibule, 2 zralá rajčata, 2 zelené papriky, 4 stroužky roztřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 1 lžička mleté pálive papriky , soli podle potřeby

Odležanú vykostenú krkovičku umyjeme, nakrájame na rezne, pomúčime a opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Olej prelejeme do druheho kastróla, pridáme očistenú, jemne pokrájanú cibuľu, štipľavú papriku, rajčiakový pretlak, rascu, rozdrvený cesn...

Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce medu, 1 lžíce škrobu, 4 dcl vody, 1/2 kg rebarbory

Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky a dáme do rendlíku s vodou a medem. Krátce podusíme a poté zahustíme škrobem. Je to výborná příloha ke smaženým a grilovaným masům.

Smržová polévka

Smržová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g smržů, 3 l masového vývaru, 5 žloutků, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 100 ml bílého vína, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 větší cibule, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme uvarené osolené smrčky, trochu ich opražíme, posypeme múkou, zalejeme mäsovým vývarom a vínom. Varíme 30 minút, potom precedíme cez sito. Žĺtky z vajec uvarených na tvrdo rozmiešame s maslom, zmes rozotri...

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g kuřecích jater, 50 g oravské slaniny, 1 lžíce zavařených brusinek, 100 ml sladké smetany /30%/, trochu petrželky

Játra opláchneme a nakrájíme na rovnaké kousky, slaninu na plátky. Játra obalíme slaninou a na rozpálené pánvi opékáme asi 5 minut ze všech stran. Brusinková omáčka: na pánev dáme brusinky, smetanu, promícháme, necháme projít varem a vaříme do zh...

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 400 g chřestu, 1 červená paprika, 1 malá konzerva žampionů, 1 malá konzerva kukuřice, 3 řapíky řapíkatého celeru, 5-6 vajec, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, trochu hladké mouky, 1 lžička bylinkové hořčice, trochu zeleninového vývaru

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Konce chřestu odlomíme a nakrájíme na 4 cm kousky, žampiony a kukuřici slijeme, celer a papriku nakrájíme na kostičky. Na oleji maso prudce osmahneme, posypeme hladkou moukou a ...

Labrali

Labrali

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 4 cl Brandy, 4 ml mangového džusu, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus, brandy, curacao a dolijeme minerálkou.

Jamaica Glow

Jamaica Glow

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Ginu, 2 cl červeného vína, 1 cl rumu, 4 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme gin, vino, rum a džus. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Jack Rose

Jack Rose

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl jablečného moštu, 2 cl citronové šťávy, 1.5 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek jablka

Do sklenky s ledem nalijeme mošt, šťávu a grenadinu. Promícháme a můžeme zdobit plátkem jablka.

Walters

Walters

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 cl whisky, 2 cl citronové šťávy, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme whisky, šťávu a džus. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Semafor

Semafor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl peprmintového likéru, 2 cl Griotky, 2 cl vaječného likéru

Do menší sklenky nalijeme přes lžičku nejdříve vaječňák, pak opatrně griotku a nakonec peprmintový likér.

Beton

Beton

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, sklenka Tonicu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku a dolijeme tonicem.

Betini

Betini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Becherovky, 2 cl vermutu dry, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku a vermut. Ozdobíme plátkem citronu.

Lososový puding

Lososový puding

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g marinovaného lososa, 1 citrón, 80 ml olivového oleje, 800 g brambor, 2 šalotky, lžíce másla, 400 ml smetany, 1 vejce, 2 lžíce podravky, sůl, pepř, lžíce nasekaných bylinek

Filety z lososa potřeme solí, posypeme částí nasekaných bylinek a zakapeme citrónovou šťávou, nakonec ho zalijeme olivovým olejem a necháme do druhého dne rozležet. Brambory uvaříme ve slupce, ale jen do poloměkka, aby se daly dobře krájet na plá...

Hovězí s brokolicí na víně

Hovězí s brokolicí na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vysoké roštěné, 7 lžic oleje, 250 g brokolice, 120 g pórku na kolečka, 1 paprika na nudličky, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíce sojové omáčky, 1 lžíce drceného pepře, 200 ml červeného vína, lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, sůl

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Lžic oleje, citrónovou šťávu a sojovou omáčku smícháme, a do směsi naložíme maso. V chladu necháme odležet nejlépe do druhého dne. Na oleji roštěnky zprudka osmahneme, osolíme, opepříme, v pekáčku v trou...

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 500 ml zakysané smetany, 4 vejce, 4 stroužky česneku, troška zelené petržele, 50 ml bylinkového oleje, sůl podle potřeby

Mäso posolíme a upečieme do mäkka. Pokrájame na porcie. V kyslej smotane rozhabarkujeme vajcia, pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, všetko rozmiešame a vlejeme na mäso. Zapekáme 30 minút.

Losos s houbovou omáčkou

Losos s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 4 lžíce olivového oleje, 100 g bylinkového másla, sůl, pepř, 20 g sušených hub, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 4 lžíce smetany, 2 lžíce koňaku

Plátky lososa z obou stran dobře osolíme, opepříme a obložíme bylinkovým máslem a opečeme na olivovém oleji. Připravíme houbovou omáčku. Sušené houby propláchneme a uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem...

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g fazolí, 350 g skopového masa, 2 cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 4 plátky slaniny, 2 rajčata, 250 g domácí klobásy, troška petrželove natě, 4 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäso na kúsky, opečieme ho v oleji, pridáme cibuľu a rozotretý cesnak. Spojíme s fazuľou. Dáme do zapekacej misy, ktorú sme vyložili plátkami s...

Šarkania ryba z Japonskej kuchyne

Šarkania ryba z Japonskej kuchyne

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 80 ml olivového oleje, 60 g másla, 150 g čerstvých hub, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 ml bílého vína, 1 cibule, mlíčí z jednoho kapra, troška soli, troška mletého pepře

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, rozdelíme napoly, vykostíme, stiahneme z neho kožu a nakrájame na väčšie kocky. Posolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji s maslom, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a dusíme spolu s hríbikmi na bielom ...

Imperial Memories

Imperial Memories

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky, 1 cl Limetové šťávy, sklenka Tonicu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, limetovou šťávu a dolijeme to tonicem.

Pražský labužnický řízek

Pražský labužnický řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kotlety (4 řizky), 400 g šunky (4 plátky), 100 g másla, 2 vařené vejce, 400 ml bílého vína, 400 g žampionů, 150 ml zakysané smetany, 1 citrón, 50 g hladké mouky, sůl dle potřeby, 4 g mletého pepře

Do odležaných rezňov urobíme kapsy a opatrne naklepeme tupou hranou noža. Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov. Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo oleji. Prilejeme ví...

Stroganovské hovězí maso

Stroganovské hovězí maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 500 ml masového vývaru, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 200 g žampionů, 30 g másla, 100 ml bílého vína, 200 ml zakysané smetany, 1 sladkokyselá okurka, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, trocha soli

Mäso nakrájame na tenké pásiky a prudko opečieme v horúcom oleji. Odstavíme. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na tenke pásiky a maslo. Podlejeme vínom a pridáme nakrájanú uhorku. Zmiešame smotanu, h...

Tatarský langet

Tatarský langet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 60 ml olivového oleje, 2 cibule, 40 g rajčatového protlaku, 80 g sterilovaných okurek, 30 g oliv, 100 ml červeného vína, troška mletého pepře, troška kopru, sůl podle potřeby

Z mäsa nakrájame malé medailóniky, mierne naklepeme, posolíme a okoreníme. Z oboch strán opečieme na oleji, vyberieme a odložíme na teple miesto.Do tuku od pečenia dáme cibuľu pokrájanú na drobno, uhorky pokrájané na kocky, odkôstkované olivy, raj...

Salát alla trattoria in San Marino

Salát alla trattoria in San Marino

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 4 větši rajčata, 2 ks zelených paprik, 200 g dušeného vepřového mletého masa, 150 g špaget, 100 g strouhaného parmazánu, 6 lžíc olivového oleje, troška mletého pepře, troška octu, sůl podle potřeby

Pór umyjeme, pokrájame po dĺžke, papriku zbavenú jadrovnika a rajčiaky pokrájame na pásiky. Špagety uvaríme vo väčšom množstve slanej vody, scedíme, studenou vodou preplákneme, vidličkou zľahka pomiešame s mäsom, rajčiakmi, paprikou a pórom. Polej...

stránka: