Husí játra s lokšemi
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1932
kalorií
2.0g
cukrů
57.0g
tuků
111.0g
bílkovin
Příprava
Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe cesto. Rozdelíme ho na 8 kúskov, vyvaľkáme do tvaru placky a pečieme, ako sa pečú lokše, z oboch strán na suchej, mierne horúcej platni sporáka (môžeme ich piecť aj na plechu alebo panvici). Upečené namáčame v husacej šťave (výpeku) a na ne nanesieme rozotretú husaciu pečeň. Posypeme orechmi a opatrne zvinieme.
Tip k receptu
Podávame horúce so zeleninovým šalátom, alebo kyslou surovou kapustou. Zapíjame bielym vínom.
Jozef24. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.