Chybějící obrázek

Husí játra s lokšemi

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
45min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

1932 kalorií
2.0g cukrů
57.0g tuků
111.0g bílkovin


Příprava

Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe cesto. Rozdelíme ho na 8 kúskov, vyvaľkáme do tvaru placky a pečieme, ako sa pečú lokše, z oboch strán na suchej, mierne horúcej platni sporáka (môžeme ich piecť aj na plechu alebo panvici). Upečené namáčame v husacej šťave (výpeku) a na ne nanesieme rozotretú husaciu pečeň. Posypeme orechmi a opatrne zvinieme.

Tip k receptu

Podávame horúce so zeleninovým šalátom, alebo kyslou surovou kapustou. Zapíjame bielym vínom.

přidejte na:
Jozef

24. 07. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné pochuťkove jedlo
palino 06. 08. 2017, 21:39
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
katka16031 04. 09. 2017, 23:15