Lososový puding
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Filety z lososa potřeme solí, posypeme částí nasekaných bylinek a zakapeme citrónovou šťávou, nakonec ho zalijeme olivovým olejem a necháme do druhého dne rozležet.
Brambory uvaříme ve slupce, ale jen do poloměkka, aby se daly dobře krájet na plátky. Po uvaření je vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Šalotku očistíme a nasekáme nadrobno, pak ji necháme na másle zesklovatět, smetanu smícháme s vejcem, podravkou a zbytkem sekaných bylinek, šalotkou a mletým pepřem.
Ve smetanové směsi namáčíme střídavě plátky brambor a lososa a vrstvíme je do zapékací misky. První i poslední vrstva jsou brambory. Navrch vše zalijeme zbylou ochucenou smetanou.
Tento puding pečeme asi 45 min při teplotě 160°C. Podáváme vychladlý (lze lépe krájet, může být i s bílým jogurtem.
03. 08. 2010