Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lososový puding

Lososový puding
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 5min , porce

1576 kalorií, 0.0g cukrů, 78.0g tuků, 122.0g bílkovin

Příprava

Filety z lososa potřeme solí, posypeme částí nasekaných bylinek a zakapeme citrónovou šťávou, nakonec ho zalijeme olivovým olejem a necháme do druhého dne rozležet.
Brambory uvaříme ve slupce, ale jen do poloměkka, aby se daly dobře krájet na plátky. Po uvaření je vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Šalotku očistíme a nasekáme nadrobno, pak ji necháme na másle zesklovatět, smetanu smícháme s vejcem, podravkou a zbytkem sekaných bylinek, šalotkou a mletým pepřem.
Ve smetanové směsi namáčíme střídavě plátky brambor a lososa a vrstvíme je do zapékací misky. První i poslední vrstva jsou brambory. Navrch vše zalijeme zbylou ochucenou smetanou.
Tento puding pečeme asi 45 min při teplotě 160°C. Podáváme vychladlý (lze lépe krájet, může být i s bílým jogurtem.

03. 08. 2010, Recept navštíven: 1397x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lososový puding

Lososový puding

Filety z lososa potřeme solí, posypeme částí nasekaných bylinek a zakapeme citrónovou šťávou, nakonec ho za...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lososový puding Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře