Kačka na červeném víně
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
156
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Kačku rozporcujeme a osolíme. V rozpálenom oleji speníme cibuľu posekanú na drobno , pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a všetko zalejeme červeným vínom. Do tohto základu vložíme rozporcovanú kačku a klinčeky. Prikryjeme a udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame hydinovým vývarom. Mäkkú kačku vyberieme, šťavu zahustíme múkou opraženou na sucho a povaríme. Do pripravenej omáčky vložíme kačku a posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Tip k receptu
Kačku môžeme nahradiť sliepkou (brojlerom), ale nesmie byť príliš stará.
Jozef25. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.