Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 40min , porce

600 kalorií, 0.0g cukrů, 35.0g tuků, 30.0g bílkovin

Příprava

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pridáme syr, petržlenovú vňať, jemne posekanú šunku a dobre premiešame. Zmesou naplníme rajčiaky a prikryjeme odrezanými vŕškami. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme pár kvapiek worcesterskej omáčky, kyslú smotanu, do ktorej sme zamiešali škrobovú múčku, citrónovú šťavu, cukor a asi 4 lyžice vody. Rajčiaky vložíme do omáčky, prikryjeme a dusíme cca 25 minút. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou, nakoniec posýpeme parmázanom.

Bulb Tip k receptu

Na zapitie sa hodí biele víno. Ako sám názov hovorí, rajčiaky na spôsob krásnej Parížanky sú francúzskym jedlom a podľa toho aj spôsob prípravy je komplikovanejší. Za námahu to však stojí.

Jozef

25. 07. 2010, Recept navštíven: 1573x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka) Link-arrow
Thumb

Recept na bramborovou kaši

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, př...

Thumb

Rýžový salát s olivovým olejem

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Potom přidáme na kostky nakrájenou salátovou okurku, rajčata, nakrájeno...


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

20. 09. 2016, 21:44

Přidat komentář

Facebook komentáře