Chybějící obrázek

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

600 kalorií
0.0g cukrů
35.0g tuků
30.0g bílkovin


Příprava

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pridáme syr, petržlenovú vňať, jemne posekanú šunku a dobre premiešame. Zmesou naplníme rajčiaky a prikryjeme odrezanými vŕškami. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme pár kvapiek worcesterskej omáčky, kyslú smotanu, do ktorej sme zamiešali škrobovú múčku, citrónovú šťavu, cukor a asi 4 lyžice vody. Rajčiaky vložíme do omáčky, prikryjeme a dusíme cca 25 minút. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou, nakoniec posýpeme parmázanom.

Tip k receptu

Na zapitie sa hodí biele víno. Ako sám názov hovorí, rajčiaky na spôsob krásnej Parížanky sú francúzskym jedlom a podľa toho aj spôsob prípravy je komplikovanejší. Za námahu to však stojí.

přidejte na:
Jozef

25. 07. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

dušanka 20. 09. 2016, 21:44

Přidat komentář