Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
600 kalorií 0.0g cukrů 35.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pridáme syr, petržlenovú vňať, jemne posekanú šunku a dobre premiešame. Zmesou naplníme rajčiaky a prikryjeme odrezanými vŕškami. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme pár kvapiek worcesterskej omáčky, kyslú smotanu, do ktorej sme zamiešali škrobovú múčku, citrónovú šťavu, cukor a asi 4 lyžice vody. Rajčiaky vložíme do omáčky, prikryjeme a dusíme cca 25 minút. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou, nakoniec posýpeme parmázanom.

Bulb Tip k receptu

Na zapitie sa hodí biele víno. Ako sám názov hovorí, rajčiaky na spôsob krásnej Parížanky sú francúzskym jedlom a podľa toho aj spôsob prípravy je komplikovanejší. Za námahu to však stojí.


Jozef

25. 07. 2010, Recept navštíven: 1675x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

20. 09. 2016, 21:44

Přidat komentář

Facebook komentáře