Pražský labužnický řízek
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3016
kalorií
1.0g
cukrů
214.0g
tuků
198.0g
bílkovin
Příprava
Do odležaných rezňov urobíme kapsy a opatrne naklepeme tupou hranou noža. Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov. Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo oleji. Prilejeme víno, pridáme soľ a očistené, umyté a pokrájané šampiňóny a dodusíme do mäkka. Rezne vyberieme a zvyšok zaprášime múkou, necháme dobre zovrieť, odstavíme a pridáme kyslú smotanu s citrónovou šťavou. Tesne pred podaním na stôl vložíme opatrne rezne a spolu zohrejeme. Podávame s knedľou alebo so zemiakovou kašou.
Tip k receptu
Pre náročných labužníkov možno ako prílohu voliť varenú špargľu. Tento rezeň som ochutnal v Prahe, na Hradčanoch.
Jozef30. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.