Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pražský labužnický řízek

Pražský labužnický řízek

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3016 kalorií 1.0g cukrů 214.0g tuků 198.0g bílkovin

Příprava

Do odležaných rezňov urobíme kapsy a opatrne naklepeme tupou hranou noža. Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov. Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo oleji. Prilejeme víno, pridáme soľ a očistené, umyté a pokrájané šampiňóny a dodusíme do mäkka. Rezne vyberieme a zvyšok zaprášime múkou, necháme dobre zovrieť, odstavíme a pridáme kyslú smotanu s citrónovou šťavou. Tesne pred podaním na stôl vložíme opatrne rezne a spolu zohrejeme. Podávame s knedľou alebo so zemiakovou kašou.

Bulb Tip k receptu

Pre náročných labužníkov možno ako prílohu voliť varenú špargľu. Tento rezeň som ochutnal v Prahe, na Hradčanoch.


Jozef

30. 07. 2010, Recept navštíven: 2624x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobre

16. 09. 2016, 12:00

Přidat komentář

Facebook komentáře