Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2328
kalorií
40.0g
cukrů
163.0g
tuků
132.0g
bílkovin
Příprava
Krkovici si vložíme do vymazaného pekáčku. Maso napovrchu nařízneme do mřížky. Do zářezů nasypeme šalvěj a celý povrch pomažeme dijonskou hořčicí. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a taktéž nakrájíme na čtvrtky. Jablka oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme je na osminky. Troubu si rozehřejeme na nejvyšší stupeň a pečeme přibližně 20 minut. Poté k masu vložíme brambory, cibuli i jablka a pečeme dalších 20-30 minut, až brambory zezlátnou. V průběhu pečení maso podléváme výpekem, případně horkou vodou. Jakmile je maso i brambory hotové, vytáhneme pekáček z trouby. Maso zabalíme do alobalu a necháme ho při pokojové teplotě odpočinout přibližně 20 minut.
Tip k receptu
Jablka můžeme vyměnit za hrušky.
Sonia00503. 10. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.