Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2328 kalorií
40.0g cukrů
163.0g tuků
132.0g bílkovin


Příprava

Krkovici si vložíme do vymazaného pekáčku. Maso napovrchu nařízneme do mřížky. Do zářezů nasypeme šalvěj a celý povrch pomažeme dijonskou hořčicí. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a taktéž nakrájíme na čtvrtky. Jablka oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme je na osminky. Troubu si rozehřejeme na nejvyšší stupeň a pečeme přibližně 20 minut. Poté k masu vložíme brambory, cibuli i jablka a pečeme dalších 20-30 minut, až brambory zezlátnou. V průběhu pečení maso podléváme výpekem, případně horkou vodou. Jakmile je maso i brambory hotové, vytáhneme pekáček z trouby. Maso zabalíme do alobalu a necháme ho při pokojové teplotě odpočinout přibližně 20 minut.

Tip k receptu

Jablka můžeme vyměnit za hrušky.

přidejte na:
Sonia005

03. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept na prípravu krkovičky so všetkými ingredienciami
dušanka 25. 04. 2017, 20:24
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné dobre pripravené
hanka 24. 06. 2017, 21:49
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný chutný recept
majka 22. 01. 2018, 22:45