Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 0min
Nutriční hodnoty
2328 kalorií 40.0g cukrů 163.0g tuků 132.0g bílkovin

Příprava

Krkovici si vložíme do vymazaného pekáčku. Maso napovrchu nařízneme do mřížky. Do zářezů nasypeme šalvěj a celý povrch pomažeme dijonskou hořčicí. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a taktéž nakrájíme na čtvrtky. Jablka oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme je na osminky. Troubu si rozehřejeme na nejvyšší stupeň a pečeme přibližně 20 minut. Poté k masu vložíme brambory, cibuli i jablka a pečeme dalších 20-30 minut, až brambory zezlátnou. V průběhu pečení maso podléváme výpekem, případně horkou vodou. Jakmile je maso i brambory hotové, vytáhneme pekáček z trouby. Maso zabalíme do alobalu a necháme ho při pokojové teplotě odpočinout přibližně 20 minut.

Bulb Tip k receptu

Jablka můžeme vyměnit za hrušky.


Přidat na Pinterest
Sonia005

03. 10. 2010, Recept navštíven: 4144x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept na prípravu krkovičky so všetkými ingredienciami

25. 04. 2017, 18:24

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné dobre pripravené

24. 06. 2017, 19:49

Přidat komentář

Facebook komentáře