
Topolčansky telecí paprikáš
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, a trochu ešte povaríme. Šťavu nepretláčame. Na každú dávku položíme koliesko kápie a do jeho stredu ušľahanú šľahačku. Osobitne podávame citrón pokrájaný na kolieska alebo mesiačiky.
Tip k receptu
Ako prílohu môžeme dať vajcové trojhranky, pripravené z rezancového cesta, pokrájaného ostrôžkou, pomastené maslom.
Jozef22. 08. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 19. 09. 2016, 17:59

majka 24. 05. 2017, 18:13

katka16031 17. 06. 2017, 19:15

hanka 30. 06. 2017, 18:46

palino 15. 03. 2019, 20:55

dušanka 31. 01. 2020, 20:41