Topolčansky telecí paprikáš
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
846
kalorií
5.0g
cukrů
67.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, a trochu ešte povaríme. Šťavu nepretláčame. Na každú dávku položíme koliesko kápie a do jeho stredu ušľahanú šľahačku. Osobitne podávame citrón pokrájaný na kolieska alebo mesiačiky.
Tip k receptu
Ako prílohu môžeme dať vajcové trojhranky, pripravené z rezancového cesta, pokrájaného ostrôžkou, pomastené maslom.
Jozef22. 08. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.