Rybí placičky s fazolkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve si připravíme zálivku:
Smícháme ocet s vodou, necháme lehce zahřát a vmícháme cukr. Necháme ho dobře rozpustit, pak přidáme 2 lžičky rybí omáčky a promícháme. Přidáme špetku soli. Zálivku odložíme stranou.
Připravíme hmotu na placičky:
Rozmixujeme filé s 2 lžičkami rybí omáčky, kari pastou, vejcem, limetkovou kůrou a petrželkou. Dochutíme špetkou soli a cukru. Fazolové lusky nasekáme na malé kousky a vmícháme do směsi.
Z hmoty tvarujeme menší placičky a pozvolna opékáme na rozehřátém oleji.
Oloupanou okurku, papriku, cibuli a mrkev nakrájíme na drobounké kostičky. Kdo chce, může přidat i 1-2 feferonky, nakrájené nadrobno. V misce zeleninu promícháme.
Na talíř dáme zeleninovou směs, pokropíme ji připravenou zálivkou a na zeleninu přidáme osmažené placičky, které zbavíme přebytečného tuku pomocí papírových ubrousků.
Tip k receptu
Máme-li obavy, že se nám placičky rozpadnou, můžeme k rybí směsi přidat 2 lžičky Solamylu.
Angel 66609. 08. 2010
Ingredience
- 1 vejce
- 1 malá salátová okurka
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1/2 větší červené cibule
- 1-2 feferonky podle chuti (možno vynechat)
- 500 g rybího filé
- 50 g fazolek (zelené fazolové lusky)
- 30 ml bílého vinného octa
- 30 ml vody
- 1 lžíce hladkolisté petrželky
- 2 lžíce cukru krupice
- 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka)
- 2 lžičky červené kari pasty
- 1/2 hrnečku oleje na smažení
- 2 lžičky limetkové kůry