Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Stejkové proužky na cibulce a topince

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 30min
Nutriční hodnoty
1060 kalorií 0.0g cukrů 74.0g tuků 93.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si připravíme marinádu:
V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu.
Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády.
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na rozehřátých 2 lžících oleje ji osmažíme lehce dozlatova- trvá to asi 4 minuty. Hotovou cibuli vyndáme z pánve tak, aby olej zůstal na pánvi a odložíme si ji stranou, někam do tepla.
Maso vyndáme z marinády, necháme ho lehce okapat a vložíme ho na pánev po cibuli. Necháme ho restovat asi 2-3 minutky z každé strany. Poté na pánev vlijeme i marinádu a necháme ji zredukovat, až se tekutina vyvaří a zahoustlá šťáva obalí maso.
Krajíce chleba lehce opečeme na 2 lžících oleje z obou stran, horké topinky pomažeme změklým máslem, které jsme utřeli z rozmačkaným česnekem, na to dáme trochu osmažené cibulky, naklademe maso a navrch dáme zbytek osmažené cibule.

Bulb Tip k receptu

Doporučuji nešetřit česnekem a hotové jídlo podávat s čerstvými rajčaty. Vznikne tak úžasný koncert chutí.


Přidat na Pinterest
Angel 666

12. 08. 2010, Recept navštíven: 2896x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star
Připravuji tyto nudličky kratší dobu. Maso samé tak 2 minuty, zbytek zabere příprava cibulky. Jsou opravdu vynikající a marináda je lahodná. Pokud mi vypečená šťáva z marinády zbyde, uchovám ji a použiji k vylepšení chutě například gulášku. Nevěřili by jste, jak to jeho chut ozvláštní.

22. 09. 2012, 21:33

Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Teď jsem si všimla chybného hodnocení mé původní recenze. Jelikož ji nejde opravit, volím cestu druhé recenze. Recept patří u nás k nejvíce oblíbeným a opravdu ho doporučuji.

27. 12. 2012, 18:13

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je skutočne veľmi dobrý

08. 07. 2017, 19:50

Přidat komentář
Ajaja
Tak to se mi líbí, to vyzkouším a věřím, že to i pánové ocení... Zajímavě vypadá ten sosík...

Ajaja 12. 08. 2010, 17:01

Angel 666
Ajajo, už dlouho jsme si tak nepochutnali, jako na téhle večeři. Ten sosík nech celý vyvařit, jen aby se masíčko zbytkem obalilo a v kombinaci s česnekovým máslem na topince - úplná pohádka :o))).

Angel 666 12. 08. 2010, 18:07

Ajaja
No právě, já už cítím tu chuť na jazyku... Už se těším, že si to připravím - jen ty topinky si opeču na sucho, aby se pak chuť česnekového másla netloukla s chutí oleje...

Ajaja 14. 08. 2010, 06:18

Ajaja
Tak už jsem opakovaně vyzkoušela, pánové pochválili. přidala jsem tam navíc pokrájené kozí rohy - přidávám foto (příprava) :-)

Ajaja 14. 11. 2010, 06:54

Ajaja
Tak si doma zase tuhle dobrůtku vyžádali, dostali ji i s medailemi, ať je změna :-))

Ajaja 13. 12. 2010, 22:31

Angel 666
To jsem ráda, že jste recept adoptovali a že vám tak chutná! :o)))

Angel 666 14. 12. 2010, 15:15

Ajaja
Jj, recept jsme adoptovali :-))) Jen kdyby to maso stálo méně, hned bych to vařila častěji. Od posledně mi zbyla část šťávy (asi bylo více marinády), tak jsem si ji shcovala a když jsem dělala minutkové kotlety, hodila se přidat...

Ajaja 16. 12. 2010, 05:08

Sonia005
A už to mám taky na seznamu....

Sonia005 28. 03. 2012, 11:58

Ajaja
Tak naposledy jsem použila roštěnou a vzhledem k fintě s citronovou šťávou byla k nerozeznání od svíčkové :-)

Ajaja 28. 03. 2012, 17:40

Sonia005
Dobré vědět...taky to chci udělat z roštěné....

Sonia005 28. 03. 2012, 17:41

Facebook komentáře