Stejkové proužky na cibulce a topince
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve si připravíme marinádu:
V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu.
Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády.
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na rozehřátých 2 lžících oleje ji osmažíme lehce dozlatova- trvá to asi 4 minuty. Hotovou cibuli vyndáme z pánve tak, aby olej zůstal na pánvi a odložíme si ji stranou, někam do tepla.
Maso vyndáme z marinády, necháme ho lehce okapat a vložíme ho na pánev po cibuli. Necháme ho restovat asi 2-3 minutky z každé strany. Poté na pánev vlijeme i marinádu a necháme ji zredukovat, až se tekutina vyvaří a zahoustlá šťáva obalí maso.
Krajíce chleba lehce opečeme na 2 lžících oleje z obou stran, horké topinky pomažeme změklým máslem, které jsme utřeli z rozmačkaným česnekem, na to dáme trochu osmažené cibulky, naklademe maso a navrch dáme zbytek osmažené cibule.
Tip k receptu
Doporučuji nešetřit česnekem a hotové jídlo podávat s čerstvými rajčaty. Vznikne tak úžasný koncert chutí.
Angel 66612. 08. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziAjaja 22. 09. 2012, 23:33
Ajaja 27. 12. 2012, 19:13