Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Stejkové proužky na cibulce a topince

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 30min , porce

1060 kalorií, 0.0g cukrů, 74.0g tuků, 93.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejdříve si připravíme marinádu:
V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu.
Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády.
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na rozehřátých 2 lžících oleje ji osmažíme lehce dozlatova- trvá to asi 4 minuty. Hotovou cibuli vyndáme z pánve tak, aby olej zůstal na pánvi a odložíme si ji stranou, někam do tepla.
Maso vyndáme z marinády, necháme ho lehce okapat a vložíme ho na pánev po cibuli. Necháme ho restovat asi 2-3 minutky z každé strany. Poté na pánev vlijeme i marinádu a necháme ji zredukovat, až se tekutina vyvaří a zahoustlá šťáva obalí maso.
Krajíce chleba lehce opečeme na 2 lžících oleje z obou stran, horké topinky pomažeme změklým máslem, které jsme utřeli z rozmačkaným česnekem, na to dáme trochu osmažené cibulky, naklademe maso a navrch dáme zbytek osmažené cibule.

Bulb Tip k receptu

Doporučuji nešetřit česnekem a hotové jídlo podávat s čerstvými rajčaty. Vznikne tak úžasný koncert chutí.

Angel 666

12. 08. 2010, Recept navštíven: 2741x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Stejkové proužky na cibulce a topince

Stejkové proužky na cibulce a topince

Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lí...

Zobrazit všechny podobné recepty k Stejkové proužky na cibulce a topince Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star
Připravuji tyto nudličky kratší dobu. Maso samé tak 2 minuty, zbytek zabere příprava cibulky. Jsou opravdu vynikající a marináda je lahodná. Pokud mi vypečená šťáva z marinády zbyde, uchovám ji a použiji k vylepšení chutě například gulášku. Nevěřili by jste, jak to jeho chut ozvláštní.

22. 09. 2012, 21:33

Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Teď jsem si všimla chybného hodnocení mé původní recenze. Jelikož ji nejde opravit, volím cestu druhé recenze. Recept patří u nás k nejvíce oblíbeným a opravdu ho doporučuji.

27. 12. 2012, 18:13

Přidat komentář
Ajaja
Tak to se mi líbí, to vyzkouším a věřím, že to i pánové ocení... Zajímavě vypadá ten sosík...

Ajaja 12. 08. 2010, 17:01

Angel 666
Ajajo, už dlouho jsme si tak nepochutnali, jako na téhle večeři. Ten sosík nech celý vyvařit, jen aby se masíčko zbytkem obalilo a v kombinaci s česnekovým máslem na topince - úplná pohádka :o))).

Angel 666 12. 08. 2010, 18:07

Ajaja
No právě, já už cítím tu chuť na jazyku... Už se těším, že si to připravím - jen ty topinky si opeču na sucho, aby se pak chuť česnekového másla netloukla s chutí oleje...

Ajaja 14. 08. 2010, 06:18

Ajaja
Tak už jsem opakovaně vyzkoušela, pánové pochválili. přidala jsem tam navíc pokrájené kozí rohy - přidávám foto (příprava) :-)

Ajaja 14. 11. 2010, 06:54

Ajaja
Tak si doma zase tuhle dobrůtku vyžádali, dostali ji i s medailemi, ať je změna :-))

Ajaja 13. 12. 2010, 22:31

Angel 666
To jsem ráda, že jste recept adoptovali a že vám tak chutná! :o)))

Angel 666 14. 12. 2010, 15:15

Ajaja
Jj, recept jsme adoptovali :-))) Jen kdyby to maso stálo méně, hned bych to vařila častěji. Od posledně mi zbyla část šťávy (asi bylo více marinády), tak jsem si ji shcovala a když jsem dělala minutkové kotlety, hodila se přidat...

Ajaja 16. 12. 2010, 05:08

Sonia005
A už to mám taky na seznamu....

Sonia005 28. 03. 2012, 11:58

Ajaja
Tak naposledy jsem použila roštěnou a vzhledem k fintě s citronovou šťávou byla k nerozeznání od svíčkové :-)

Ajaja 28. 03. 2012, 17:40

Sonia005
Dobré vědět...taky to chci udělat z roštěné....

Sonia005 28. 03. 2012, 17:41

Facebook komentáře