Smržová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
912
kalorií
1.0g
cukrů
83.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme uvarené osolené smrčky, trochu ich opražíme, posypeme múkou, zalejeme mäsovým vývarom a vínom. Varíme 30 minút, potom precedíme cez sito. Žĺtky z vajec uvarených na tvrdo rozmiešame s maslom, zmes rozotrieme s ocedenými smrčkami, vsypeme do polievky, pridáme smotanu, citrónovú šťavu a postrúhaný muškátový orech. Hneď po zovretí odstavíme a podávame.
Tip k receptu
Ako prílohu podávame opekané hrianky na sucho.
Jozef04. 08. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.