Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 0min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
1dní 2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3912
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
163.0g
bílkovin
Příprava
Deň vopred namočíme do väčšieho množstva vody prebratú a umytú fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. V druhom hrnci zas uvaríme krúpy. Osobitne uvaríme mäso skoro do mäkka. Na masti opražíme jemne posekanú cibuľu, cesnak utretý so soľou, pridáme krúpy, fazuľu, osolíme, okoreníme, pridáme vývar z mäsa a premiešame. Údené mäso pokrájame na porcie. Dáme do hlineného pekáča alebo do nádoby z jenského skla, vymastenej husacou masťou, a zapekáme v rúre.
Tip k receptu
Pečie sa cca 80 minút. Ako prílohu podávame maces.
Jozef07. 08. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.