Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 28

Plnený lilek

Plnený lilek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší baklažán, 1 lžička sojové omáčky, špetka soli, troška pepře, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 cibule, troška petržele, stroužek česneku, troška koriandru, 200 ml zeleninového vývaru, 1 červená paprika , 100 g sojových kostek

Baklažán rozrežieme pozdĺž a vydlabeme dužinu. Cibuľu speníme na oleji, pridáme pretlačený cesnak, dužinu z baklažánu a pokrájané sojové kocky, ktoré sme vopred nechali namočené v zeleninovom vývare. Dochutíme sojovou omáčkou, soľou, korením a krá...

Karamelizované ovoce na grilu

Karamelizované ovoce na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomeranče, 2 banány, 4 plátky ananasu, 2 jablka, 2 hrušky, 4 lžíce cukru krupice

Pomeranče, banány, grapefruit a ananas nakrájíme na kousky a kolečka. Jablka a hrušky rozčtvrtíme, vyjmeme jádra a nakrájíme na malé kousky. Kousky ovoce napichujeme střídavě na špízy. Špízy položíme na alobal, posypeme cukrem a alobal dobře uzavř...

Srnčí kýta na višních

Srnčí kýta na višních

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 100 g uzené slaniny, 1 lžíce másla, 1 lžička kečupu, 100 ml červeného vína, 300 g višní, špetka soli, špetka pepře

Maso odblaníme a prošpikujeme nudličkami slaniny, které jsme namočili do pepře. Zbylou slaninu nakrájíme, s máslem ji vložíme do hrnce a krátce opražíme. Přidáme i maso a prudce opražíme ze všech stran. Podlijeme vínem, přimícháme kečup, sůl, pepř...

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 2 lžičky sardelové pasty, 100 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy

Maso nakrájíme na asi centimetrové plátky, které důkladně naklepeme a naložíme do marinády, vzniklé smícháním sardelové pasty, olivového oleje a citrónové šťávy. Necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Grilujeme na rozpáleném grilu, stačí 3 ...

Netradiční salát s granátovým jablkem

Netradiční salát s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 granátové jablko, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 4 ml octa, špetka soli, 1 hlávkový salát

Z granátového jablka vydlabeme zrníčka. Slaninu nakrájíme na kousky a rychle osmažíme. Salát natrháme na kousky velikosti sousta a smícháme s osmaženou slaninou a zrníčky granátového jablka. Zálivku vytvoříme smícháním octa, prolisovaného česneku ...

Smažený lilek nasladko

Smažený lilek nasladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 slepičí vejce, 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 250 ml olivového oleje, 1 lžička Melasy, 3 lžíce včelího medu

Z vejce, mouky a piva umícháme hustší těstíčko. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka (neloupeme). Kolečka obalíme v těstíčku a smažíme v silné vrstvě olivového oleje. Necháme okapat na ubrousku. Med s melasou dobře promícháme a pokápáváme s...

Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 artyčoků, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, 5 listů petržele, 20 ml bílého vína

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém o...

Banánové mléko s rumem

Banánové mléko s rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 2 lžíce citronové šťávy, 20 ml rumu, 1/4 l polotučného mléka, strouhaná čokoláda na posypání

Banány, citronovou šťávu, rum a mléko rozmixujeme, nalijeme do sklenic, posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme banánem.

Syrečková pomazánka

Syrečková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarůžků, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Syrečky nakrájime na velmi drobné kostičky,vložime do šroubovací sklenice, zalijeme smetanou ke šleháni tak, aby byl sýr potopený, pevně uzavřeme a uložíme na tři dny do ledničky.

Vitamínová bomba z liči

Vitamínová bomba z liči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst liči, 6 lžic cukru krystal, 600 ml voda

Oloupané liči povaříme v vodě asi 20 minut, přidáme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Podáváme chlazené.

Srnčí maso po americku

Srnčí maso po americku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího masa, 12 stroužků česneku, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, pár kapek citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 4 lžíce slunečnicového oleje, troška petržele

Prolisovaný česnek smícháme se solí a lžíci oleje. Maso opláchneme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na malé nudličky. Dáme je do mísy a přimícháme česnekovou pastu. Promícháme a necháme 1-2 hodiny v chladu odpočívat. Nadrobno nasekanou cibulku smí...

Kuřecí salátek s olivami a ovčím sýrem

Kuřecí salátek s olivami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, troška olivového oleje, 2 hrsti listového salátu, hrst černých oliv, troška Vegety, 2 lžičky provensálského koření, 100 g ovčího sýra nebo sýra Feta, 1/2 lžičky česnekové drti, 1 lžička petrželky, troška citronové šťávy, 1 červená cibulka, špetka pepře

Maso opláchneme, osušíme, dáme do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem, posypeme vegetou, provensálskými bylinkami a dáme péct do trouby. Dle potřeby trošičku podlijeme vodou nebo vývarem. Salátové lístky umyjeme, dáme do mísy, vychlazené maso...

Pečená kuřecí křidýlka se žampiony a rozinkami

Pečená kuřecí křidýlka se žampiony a rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích křídel, 150-200 g žampionů, 50 g rozinek, 50 g slaniny, 1 zelená paprika , 20 g celeru, 1 cibule, 50 g másla, špetka soli, špetka mleté papriky , špetka kmínu, 2 sáčky předvařené rýže, 150 g mražené kukuřice

Na dno pekáčku nalijeme cca 1dci vody, dáme cibuli, nakrájenou na měsíčky, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku, na tenké proužky celer a proložíme slaninou, která je nakrájená na proužky. Kuřecí křidýlka omyjeme a dáme osolená do pekáčku. ...

Bretoňský jehněčí řízek

Bretoňský jehněčí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jehněčího steaku, špetka soli, 1 lžička mletého pepře, 2 lžíce másla, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 300 ml rajčatového protlaku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Pak na ně položíme fazolky a přelejeme rajčatovým protlakem nebo rajčatovou omáčkou.

Cibulová indická polévka

Cibulová indická polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari koření, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, troška pepře, 1,2 kostky masoxu, 200 ml smetany, 1 vejce, 20 g másla, 1 lžíce petržele

Na oleji a másle zpěníme kari, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, drobně nakrájený česnek, osmahneme, zalijeme udělaným vývarem z masoxu cca 750ml a vaříme 20 minut. Ve smetaně rozšleháme vejce a za stálého míchání přilijeme do polé...

Asijské závitky

Asijské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 ml vody, 300 g hladké mouky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 mrkev, 1 paprika , 1 cuketa, 4 pórky, 50 g sladkých lusků, 100 g žampionů, 50 ml suchého cherry, 2 lžíce sojové omáčky, troška koriandru, 2 stroužky česneku

Do misky dáme připravenou mouku, doprostřed vytlačíme důlek a do něj naliemee vroucí vodu. Promícháme ručním mixérem, aby vzniklo hladké těsto a dáme na několik minut odpočinout. Těsto na ploše posypané moukou rozválíme a vykrájíme na kolečka na p...

Ananasová pomazánka se sýrem

Ananasová pomazánka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20dkg tvrdého sýru v celku, 20 dkg šunky, 1 konzerva ananasu 370 ml, 1 cibule, 250 g majonézy, 2 lžíce plnotučná hořčice, špetka soli, špetka pepře

Tvrdý sýr a šunku nastrouháme na jemno. Ananas rozsekáme na robotu nožovými nástavci na drť. Bez nálevu ! Já si usnadňuji práci tím, že na robotu nastrouhám i sýr a šunku - jedno po druhém. Vše dáme postupně do mísy, přidáme na drobno nakrájenou ...

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kvalitního a libového hovězího masa (nejlépe svíčkové) , 1 vejce, špetka soli, troška pepře, troška mleté papriky, trocha chilli pasty, lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, lžíce kečupu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 10 plátků chlebu na topinky

Hovězí maso nejméně 2x pomeleme, případně naškrábeme, máme-li svíčkovou. Do mletého masa pak přidáme cibuli nakrájenou velmi najemno, vejce, sůl, pepř, papriku, chili pastu - pokud chceme mít tatarák pikantnější, jinak ji můžeme vynechat. Dochutím...

Katův meč

Katův meč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 1 sklenka leča, 10 sterilovaných okurek, 3 lžíce ostrého kečupu, kousek chilli papričky, 2 lžíce Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, podlijeme trochou vody a udusíme do poloměkka. Pak přidáme lečo, na malé kostičky nakrájené okurky, nakrájené feferóny nebo čili, kečup, hořčici, směs osolíme a opepříme. Udusíme doměkka. Podáváme s...

Vepřová specialitka

Vepřová specialitka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa /karé/, 1 sklenka sterilované červené papriky (kapie), 1 sklenka sterilovaných okurek, 4 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 1 konzerva sterilovaných rajčat /400/, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudle. Osolíme, opepříme a na oleji prudce osmahneme. Pak teplotu snížíme a maso dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Dle potřeby podlijeme vodou. Mezitím si nakrájíme okurky a kapii na tenké proužky. Vložíme je do kastrolu, zalijem...

Středomořský pangasius

Středomořský pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky pangasiuse, 2 lžičky másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, hrst černých oliv, hrst kapar, 10 cherry rajčátek, 1 dcl bujónu pro ryby a dary moře, 1-2 stroužky česneku

Filety osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Prudce osmahneme na oleji z obou stran. Mezitím na másle orestujeme prolisovaný česnek, přidáme olivy a kapary, po chvilce osmahnuté filety. Podlijeme rybím bujónem a chvíli dusíme. Krátce před koncem př...

Chlebíček mandlový

Chlebíček mandlový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučky, 100 g hladké mouky, 150 g celých neloupaných mandlí, 5 bílků

Z bílků a cukru ušleháme sníh, opatrně vmícháme mouku a mandle, těsto nalijeme na papírem vyložený srnčí hřbet a pečeme při 170 st. cca 25 minut. Upečený hřbet sundáme z papíru (lepí se) a necháme téměř vychladnout. Vlažný hřbet nakrájíme ostrým n...

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 tvarůžků, 200 g trvanlivého salámu, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 hrneček strouhanky, 5-8 lžíce ztuženého pokrmového tuku, špetka soli, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky

Tvarůžky obložíme z obou stran plátky salámu, upevníme je párátky, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se špetkou soli a ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém tuku. Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Drink  s pepermintovým likérem

Drink s pepermintovým likérem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 listů máty peprné, 1 citrón, 2 sklenky ledu, 50 ml peprmintového likéru

V šejkru smícháme peprmintový likér s plátky citrónu (bez pecek). Ve sklenici rozmělníme čerstvé mátové listy a zasypeme sklenici do poloviny rozdrceným ledem. Přilijeme směs ze šejkru. Okraj sklenice dozdobíme plátkem citrónu.

Meruňkové kuře

Meruňkové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ml aceto balsamico, 4 ks kuřecích prsou, 1 lžíce škrobové moučky, 1 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1/2 lžičky tymiánu, špetka soli, špetka pepře, asi 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí maso naklepeme, nakrájíme na menší kousky, obalíme ve škrobové moučce, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme v teple. Do pánve nasypeme najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme mer...

stránka: