Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 30

Modrý ďábel

Modrý ďábel

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl sektu, 4 jahody, 2 cl Curacao blue

Omyjeme a nakrájíme jahody (já je krájím na čtvrtky). Do skleničky nalijeme sekt, přidáme jahody a zalijeme curacaem.

Blue Gin Kinley

Blue Gin Kinley

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Gin, 2 cl Curacao blue, 4 cl ananasový džus, kousek ananasu, 1 sklenka Tonicu na dolití, 4 kostky ledu (nebo tříšť)

Ve sklenici promícháme suroviny bez toniku a nalijeme do skleničky na drink, kterou mezitím naplníme do poloviny ledem (tříští). Skleničku dolijeme tonikem a ozdobíme ananasem. Drink má trošku nahořklou chuť, ale je dobrý.

Vepřové po ďábelsku

Vepřové po ďábelsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 vejce, 5 stroužků česneku, 5 malých pálivých papriček, 2 pórky, 1 cibule, 100 ml bujón (z poloviny kostky), sůl, pepř, olej

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 3 cm. V misce rozšleháme vejce, osolíme, hodně opepříme a přidáme jemně utřený česnek. Potom vložíme do misky nudličky masa a společně promícháme. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli ...

Játra na víně

Játra na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jater, 1 větší cibule, pepř, sůl, sádlo, 0,2 dcl suchého červeného vína

Cibuli nakrájenou na proužky zpěníme na sádle, přidáme na proužky, cca 2cm silné, nakrájenou játru, kterou jsme předtím naklepali. Vše orestujeme a mírně podléváme vínem. Játru jen pepřem lehce okořeníme. Na talíři mírně osolíme podle chuti. Dobro...

Pikantní šneci z listového těsta

Pikantní šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 10 lžic chilli omáčky, 20 dkg anglické slaniny, 2 balení plátkového sýra, 20 dkg paprikového trvanlivého salámu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hrubého chilli koření, 1 lžíce provensálského koření, 2 žloutky

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenkou placku. Potřeme ji chili omáčkou a posypeme provensálským kořením. Poté poklademe plátky anglické slanniny, kterou posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Tuto vrstvu pokademe plátky sýra a nakonec přidám...

Pomazánka pro pánskou společnost

Pomazánka pro pánskou společnost

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku , 2-3 lžíce sladké smetany

Anglickou slaninu spolu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, dáme do misky, přidáme rajčatový protlak, trochu smetany, sůl, pepř a sušený česnek. Všechno spolu dobře utřeme na hladkou pomazánku. Před podáváním necháme uležet v chladu. Mažeme na p...

Meruňková polévka

Meruňková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g meruněk, 1,5 l vody, 4 lžíce moučkového cukru, 1 ks vanilky, 2 dcl bílého vína, 30 g Solamylu, 2 lžíce citrónové šťávy

Meruňky omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když jsou meruňky měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, vanilku, víno, solamyl, který jsme rozmíchali s trochou vody a necháme projít varem. Když je polévka hotová, ...

Višňová polévka

Višňová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g višní, 1,5 l vody, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce skořice, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy

Višně omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou, uvaříme doměkka. Když jsou višně měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a necháme chvilku povařit. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přilijeme do polévky, povaříme, přidáme dle...

Malinová polévka

Malinová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malin, 1,5 l vody, 50 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 kelímek smetany

Maliny očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když jsou maliny uvařené, prolisujeme je. Přidáme moučkový cukr, solamyl, promícháme a necháme projít varem. Když polévka začne vařit, přidáme citrónovou šťávu, smetanu, pro...

Angreštová polévka

Angreštová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g angreštu, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 1 l vody, 4 hřebíčky, 1/4 l mléka, 2 lžičky moučkového cukru

Angrešt očistíme, omyjeme, rozmačkáme. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vodou, přidáme rozmačkaný angrešt, hřebíčky a vaříme, dokud není angrešt měkký. Když je angrešt měkký, přilijeme ...

Rybízová polévka

Rybízová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 1,5 l vody, 60 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, špetka soli

Rybíz omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, osolíme a necháme vařit, když je rybíz uvařený, prolisujeme ho. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přidáme do polévky a necháme projít varem.

Sýrový krém s olivami

Sýrový krém s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g taveného sýra, 100 g tvrdého sýra, 3 stroužky česneku, 100 g vlašských ořechů, 10 kuliček oliv plněných paprikou

Dvě olivy dáme na stranu na ozdobení, ostatní rozkrájíme na drobné kousky. Krémový sýr promícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, nastrouhanými ořechy, prolisovaným česnekem a olivovými kousky. Mažeme na chlebíčky či chuťovky a zdobíme kolečky oliv.

Kiwi salát s kuřecími kousky

Kiwi salát s kuřecími kousky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuřecích prsou, 2 ks kiwi, 1 mrkev, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy, pepř, 1 jablko, 1 lžíce oleje

2 kolečka kiwi a několik koleček mrkve dáme stranou na ozdobení. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a opečeme na lžíci oleje do zlatova. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kousky, oškrábanou mrkev nakrájíme na kostičky a omyté vyjádřincované jablko i se sl...

Plněná vejce s olivami

Plněná vejce s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks vajec, 100 g taveného sýra, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 malé cibule, sůl podle chuti, 3 kuličky oliv, petrželka za ozdobení

Vejce uvaříme, oloupeme, přepůlíme a zbavíme žloutků. Žloutky utřeme se sýrem, hořčicí a cibulí rozdrcenou na kaši. Dobře promícháme a směsí naplníme bílky. Ozdobíme plátky oliv a kousky petrželky.

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 1 malá konzerva ananasu, 2 ks menších cuket, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 ks mrkve, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej na smažení

Cukety nakrájíme na plátky, maso na nudličky, ananas na kousky. Na trošce oleje orestujeme osolené a opepřené maso a pak vyjmeme. Do pánve dáme cukety a ananas, přidáme sójovku, rajský protlak, zalijeme půl deci vody a šťávou z ananasu. Podusíme d...

Vánoční šunka

Vánoční šunka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5-2 kg šunky vcelku, 20 ks hřebíčků, 1 konzerva ananasu, 10 ks cherry rajčátek, petrželka, 10 ks koktejlových třešní

Do velkého hrnce dáme vařit vodu (můžeme se zeleninou – tu pak použít na polévku). Až bude vřít, vložíme do ní celou šunku kůží nahoru a mírným varem necháme „táhnout“ tři čtvrtě hodiny. Maso pak vyjmeme, necháme vychladnout a kůži šikmo nařízneme...

Okurkový salát s makrelou

Okurkový salát s makrelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 1 okurka, 3 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře

Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s kousky rybího masa a na kousky nakrájenými vejci. Ze špetky pepře, oleje a octa uděláme směs a vmícháme do salátu.

Krabí tyčinky na zázvorové cibuli

Krabí tyčinky na zázvorové cibuli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krabích tyčinek, 2 cibule, 2 lžičky zázvoru, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 citrón

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji, přidáme mletý zázvor. Tyčinky nakrájíme na kousky a vložíme k cibuli. Chvilku osmahneme a pak podáváme s rýží. Ozdobíme kolečky citrónu.

Krabí rizoto s ovocem

Krabí rizoto s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krabích tyčinek, 250 g krátkozrnné rýže, 2 velká manga, 1 lžíce rostlinného oleje, 150 g kokosového ořechu, 1 sklenka ovocného ananasového kompotu

Rýži uvaříme ve vodě se šťávou z kompotu. Na oleji osmahneme nakrájené tyčinky, promícháme s rýží, nakrájeným mangem a ananasem a dáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným kokosem a necháme cca 15 minut zapéct.

Steak texas

Steak texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, olej, máslo, koření Texas steak

Maso naklepeme, okořeníme kořením Rossk - Texas steak. Nejprve maso zprudka opečeme na oleji - asi tak 2 minuty z každé strany, pak zvolna dohotovíme - asi 8 minut, těsně před dohotovením přidáme lžičku másla na zjemnění šťávy. Servírujeme s opeče...

Žraločí steak vodníka Česílka

Žraločí steak vodníka Česílka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky žraloka, 1 citrón, špetka citronového pepře, špetka soli, 1 jarní cibulka, trocha sezamu

Žraločí maso si necháme rozmrazit a poté dáme do misky citronové šťávy na chvíli odležet, aby maso získalo delikátní citronovou chuť. Steaky popepříme a dáme péci na rozpálenou pánev. Pečeme, dokud steak není zlatavý za občasného polévání citronov...

Česká mortadela

Česká mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového bůčku, 10 stroužků česneku, 6 vajec, 2 lžičky Vegety, 1 lžička soli, 0,5 lžičky bílého pepře - může být i černý, 2 lžíce mleté papriky

Bůček 2x umeleme na masovém strojku a hnětačem ho dobře promícháme se syrovými vajíčky, česnekem a kořením. Hmotu necháme v chladničce uležet do dalšího dne. Z hmoty vytvoříme bochánek, který dáme do mikrotenového sáčku, zavážeme a vaříme asi 1 ho...

Polévka šči

Polévka šči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 300 g hlávkového zelí, 100 g hub, 20 g tuku, 20 g hladké mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vývar z kostí přivedeme k varu, dáme do něj omyté zelí, které jsme nakrájeli na nudličky, dále přidáme omyté a na menší kousky nakrájené houby, osolíme a vaříme, dokud není zelí měkké. Mezitím si rozpustíme tuk, přidáme mouku a vytvoříme světlou j...

Segedínská rybí polévka

Segedínská rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg ryb, 1,5 l vody, 1 ks cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 100 g sterilovaného zelí, 2 ks zelených paprik

Rybu omyjeme, očistíme, vykucháme, obereme kosti, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Kousky masa dáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Když se polévka vaří, přidáme rozpůlenou cibuli, mletou sladkou papriku, sterilované zelí, na nudli...

Polévka z mozečku

Polévka z mozečku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mozečku, 50 g tuku, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 40 g hladké mouky, 1,5 l vody, špetka pepře, 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

Mozeček omyjeme, vložíme na chvilku do horké vody a poté ho odblaníme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, tuk rozpustíme v hrnci, dáme na něj orestovat cibuli. Když je cibule orestovaná, přidáme mozeček a necháme dusit. Poté přidáme omytou, na m...

stránka: