Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 30min , porce

3740 kalorií, 0.0g cukrů, 278.0g tuků, 123.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný sníh, zahustíme hrstí strouhanky a okořeníme pepřem a paprikou. Solit není třeba, sýry jsou slané dost, ale kdo má rád slanější, může, samozřejmě, dosolit podle chuti. Ze směsi tvoříme koule o průměru asi 3 cm, které obalíme ve strouhance. Smažíme dozlatova v dobře rozpáleném oleji, nejlépe ve fritovacím hrnci.

Bulb Tip k receptu

Jako přílohu podáváme vařené brambory. U nás nejlépe chutnají s jogurtovým dresinkem: kelímek bílého jogurtu lehce osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a asi 3 lžíce nasekané pažitky. Na talíři obložíme čerstvou zeleninou.

Angel 666

26. 02. 2010, Recept navštíven: 2993x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tvarůžkové syrníky

Tvarůžkové syrníky

Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme.Tvaroh podle potřeby prolisujeme přes síto do mísy.Přidáme nastrou...

Tvarůžkové karbanátky

Tvarůžkové karbanátky

Mleté maso dáme do mísy, přidáme utřený česnek se solí, nadrobno nasekanou cibuli, namleté tvarůžky, na kos...

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný...

Tvarůžkové fondue

Tvarůžkové fondue

Tvarůžky, máslo a plísňový sýr roztavíme v malém kastrůlku společně se solí, pepřem a kořením dle chuti. Ch...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tvarůžkové koule podle Petra Novotného Link-arrow
Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
su vyborné

04. 09. 2016, 19:18

Přidat komentář
Roxana
To může být dobré,ale po jedné mé zkušenosti to klidně zkusím, ale venku, Teď mohu, panelák jsem tehdy zamořila...

Roxana 26. 02. 2010, 19:52

Angel 666
Roxano, můžeš klidně smažit doma. Zaručuju se Ti vlastní hlavou, že tyhle koule při smažení fakt nejsou cítit. Není nic cítit ani při jídle, jsou jen tak decentně ochucené tvarůžky. Nevím jak je to možné, ale je to prostě tak. Schválně vyzkoušej :o)

Angel 666 26. 02. 2010, 20:02

Roxana
No, po té zkušenosti nevím, i když Ti věřím, byly tenkrát dobré, jen jaksi nešlo snad týden vyvětrat a nakonec jsme malovali! Tenkrát jsme ještě dělali ve friťáku, tak jsem říkala, na chaloupce, natáhnu prodlužku a šup na dvůr! Nedošlo na to. Zatím....ale friťák nemám a nechci už...

Roxana 26. 02. 2010, 22:10

Sonia005
Mňam...a Roxy, na sousedy bych se vybodla...aspoň budou závidět a polechtáš jejich chuťové buňky :-) Já je teda rozhodně vyzkouším

Sonia005 27. 02. 2011, 11:47

Sonia005
Jak velké jsi ty koule asi dělala?

Sonia005 07. 03. 2011, 19:27

Angel 666
Soni, dělám je asi 3 cm v průměru. Smažením pěkně nabydou a jsou nadýchané, úplně péřové. Dcera je moc miluje, vždycky strouhá ona. A hlavně je k nim báječný ten dresink, ten určitě k tomu udělaj taky, kam se hrabe tatarka!:o)

Angel 666 07. 03. 2011, 22:11

Facebook komentáře