Tvarůžkové koule podle Petra Novotného
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný sníh, zahustíme hrstí strouhanky a okořeníme pepřem a paprikou. Solit není třeba, sýry jsou slané dost, ale kdo má rád slanější, může, samozřejmě, dosolit podle chuti. Ze směsi tvoříme koule o průměru asi 3 cm, které obalíme ve strouhance. Smažíme dozlatova v dobře rozpáleném oleji, nejlépe ve fritovacím hrnci.
Tip k receptu
Jako přílohu podáváme vařené brambory. U nás nejlépe chutnají s jogurtovým dresinkem: kelímek bílého jogurtu lehce osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a asi 3 lžíce nasekané pažitky. Na talíři obložíme čerstvou zeleninou.
Angel 66626. 02. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 04. 09. 2016, 19:18

majka 12. 12. 2018, 19:08

katka16031 01. 04. 2019, 16:39
Roxana 26. 02. 2010, 19:52
Angel 666 26. 02. 2010, 20:02
Roxana 26. 02. 2010, 22:10
Sonia005 27. 02. 2011, 11:47
Sonia005 07. 03. 2011, 19:27
Angel 666 07. 03. 2011, 22:11