Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

3740 kalorií
0.0g cukrů
278.0g tuků
123.0g bílkovin


Příprava

Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný sníh, zahustíme hrstí strouhanky a okořeníme pepřem a paprikou. Solit není třeba, sýry jsou slané dost, ale kdo má rád slanější, může, samozřejmě, dosolit podle chuti. Ze směsi tvoříme koule o průměru asi 3 cm, které obalíme ve strouhance. Smažíme dozlatova v dobře rozpáleném oleji, nejlépe ve fritovacím hrnci.

Tip k receptu

Jako přílohu podáváme vařené brambory. U nás nejlépe chutnají s jogurtovým dresinkem: kelímek bílého jogurtu lehce osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a asi 3 lžíce nasekané pažitky. Na talíři obložíme čerstvou zeleninou.

přidejte na:
Angel 666

26. 02. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
su vyborné

hanka 04. 09. 2016, 19:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

majka 12. 12. 2018, 19:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom dobréa chutné

katka16031 01. 04. 2019, 16:39

Přidat komentář
Roxana
To může být dobré,ale po jedné mé zkušenosti to klidně zkusím, ale venku, Teď mohu, panelák jsem tehdy zamořila...

Roxana 26. 02. 2010, 19:52

Chybějící obrázek
Roxano, můžeš klidně smažit doma. Zaručuju se Ti vlastní hlavou, že tyhle koule při smažení fakt nejsou cítit. Není nic cítit ani při jídle, jsou jen tak decentně ochucené tvarůžky. Nevím jak je to možné, ale je to prostě tak. Schválně vyzkoušej :o)

Angel 666 26. 02. 2010, 20:02

Roxana
No, po té zkušenosti nevím, i když Ti věřím, byly tenkrát dobré, jen jaksi nešlo snad týden vyvětrat a nakonec jsme malovali! Tenkrát jsme ještě dělali ve friťáku, tak jsem říkala, na chaloupce, natáhnu prodlužku a šup na dvůr! Nedošlo na to. Zatím....ale friťák nemám a nechci už...

Roxana 26. 02. 2010, 22:10

Sonia005
Mňam...a Roxy, na sousedy bych se vybodla...aspoň budou závidět a polechtáš jejich chuťové buňky :-) Já je teda rozhodně vyzkouším

Sonia005 27. 02. 2011, 11:47

Sonia005
Jak velké jsi ty koule asi dělala?

Sonia005 07. 03. 2011, 19:27

Chybějící obrázek
Soni, dělám je asi 3 cm v průměru. Smažením pěkně nabydou a jsou nadýchané, úplně péřové. Dcera je moc miluje, vždycky strouhá ona. A hlavně je k nim báječný ten dresink, ten určitě k tomu udělaj taky, kam se hrabe tatarka!:o)

Angel 666 07. 03. 2011, 22:11