Tvarůžkové koule podle Petra Novotného
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
3740
kalorií
0.0g
cukrů
278.0g
tuků
123.0g
bílkovin
Příprava
Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný sníh, zahustíme hrstí strouhanky a okořeníme pepřem a paprikou. Solit není třeba, sýry jsou slané dost, ale kdo má rád slanější, může, samozřejmě, dosolit podle chuti. Ze směsi tvoříme koule o průměru asi 3 cm, které obalíme ve strouhance. Smažíme dozlatova v dobře rozpáleném oleji, nejlépe ve fritovacím hrnci.
Tip k receptu
Jako přílohu podáváme vařené brambory. U nás nejlépe chutnají s jogurtovým dresinkem: kelímek bílého jogurtu lehce osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a asi 3 lžíce nasekané pažitky. Na talíři obložíme čerstvou zeleninou.
Angel 66626. 02. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.