Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 32

Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 50 ml rostlinného oleje, 2 větší cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika, kousek bobkového listu, špetka majoránky, špetka tymiánu, 200 ml červeného vína, 150 g čerstvých hub (mohou být i žampiony), 1 červená paprika, 3 lžíce zmrazeného hrášku

Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí, pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme protlak, mletou p...

Masové špízy s rajčaty

Masové špízy s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 3 snítky tymiánu, rozmarýn, bazalka, 60 ml olivového oleje, sůl, pepř, 250 g cherry rajčátek

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky. Rajčata omyjeme, vyřízneme stopky a střídavě s kostkami masa napichujeme na špejle a ukládáme do mísy. Česnek nadrobno posekáme. Tymián, rozmarýn a bazalku opereme, otrháme listy a naj...

Vejce s rajčatovou pěnou

Vejce s rajčatovou pěnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 4 ks žloutků, 20 g moučkového cukru, 4 ks vajec, 40 g másla, 1 lžička petrželky, špetka soli

Rajčata omyjeme, nakrájíme na půlky a dáme do mixéru rozmixovat. Rozmixovaná rajčata nalijeme do hrnce. Do rozmixovaných rajčat přidáme žloutky, máslo, moučkový cukr, osolíme a na prudkém ohni šleháme z této hmoty sníh. Vejce si uvaříme natvrdo, o...

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 50 g celeru, 100 g mrkve, 20 g petržele, 1 dcl vinného octa, 1 cibule

Do 1 dcl vody dáme ocet a špetku soli a dáme vařit - vložíme porce kapra, necháme přejít varem a vyndáme. Zeleninu nakrájenou na kolečka nasypeme do vody a uvaříme do poloměka. Přidáme cibuli, povaříme a hned vyndáme. Do sklenice vložíme porce ry...

Rigatoni s klouzky

Rigatoni s klouzky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g klouzků, 0,5 kg rajčat, 1 cibule, 3 lžíce másla, 3-6 listů šalvěje, sůl, pepř bílý, 400 g těstovin rigatoni, 75 g strouhaného parmazánu

Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na pánvi s rozehřátým máslem. Přidáme houby a vše asi 3 minuty dusíme. Šalvěj umyj...

Ostrá polévka na kocovinu

Ostrá polévka na kocovinu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g vepřového sádla, 350 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks feferonek, 0,5 l masového vývaru, 1,5 l rajské šťávy, 1 láhev Sangrita, pepř, sůl, sladká mletá paprika , Tabasco, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Rozehřejeme sádlo. Přidáme mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli. Dusíme doměkka. Nakrájený česnek a velmi jemně nakrájené feferonky promícháme a dochutíme kořením do ostra. Přidáme k masu a dolijeme vývarem a rajčatovou šťávou. Nakonec...

Kohout (kuře) na víně

Kohout (kuře) na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

červené víno, kuře (kohout), pepř, bobkový list, tymián, 1 cibule, mrkev, petržel, bulvový celer, sůl

Kuře rozdělíme na kousky a marinujeme v nálevu z výše uvedených surovin 24 hod. Nesolíme! Vyjmeme, osolíme a opečeme na pánvi. Pak vložíme zpět do láku a v něm dusíme doměkka za stálého podlívání vínem. Hotové maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou...

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

Šunka se sýrem a vejcem

Šunka se sýrem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 plátky Eidamu, 6 vajec, 2 lžička mleté sladké papriky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, špetka pepře, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

Rozkvedláme si v talíři 2 vejce. Plátek šunky a plátek sýru dáme k sobě a obalíme v hladké mouce, ve vejcích, ve strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj osmažit obalenou šunku se sýrem. Smažíme z obou stran, když máme jednu stranu osmaže...

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru moučka, snítka čerstvé máty peprné na ozdobu

Ananas oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Ananas přendáme na talíř, položíme na něj kousek másla a lehce ho posypeme moučkovým cukrem. Máslo se na horkém ananasu rozpustí a promíchá s voňavou šťávou, kte...

Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 perlička (asi 1 kg), 300 g čerstvých lišek obecných, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 g másla, 200 ml červeného vína, 1 bobkový list, 1 lžička sušené šalvěje, špetka soli, špetka pepře

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dus...

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krocaních prsíček, 80 g šunky, 80 g plátkového sýra, troška oleje, 40 g másla, 20 g kečupu, špetka soli, petrželka na ozdobení

Z krocaních prsíček nakrájíme řízky a lehce je naklepeme. Na jednu stranu řízku položíme plátek šunky a plátek sýra, druhou stranu přeložíme přes šunku a sýr. Okraje přeložíme a zamáčkneme, aby náplň nevytékala. Závitky osolíme a opečeme z obou st...

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice červeného zelí, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 100-150 ml červeného vína, 1-2 lžičky soli

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme ...

Taramasalata

Taramasalata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bílého chleba, 1 ks cibule, 1 ks citrónu, 6 lžic olivového oleje, 4 kuličky oliv, 1 hrst petrželky, 60 g tresčích jiker

Z jiker vyškrábeme blány, jikry dáme do mixéru. Chléb ponoříme do vody. Poté z chleba vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme ho k jikrám. Dále k jikrám přidáme šťávu z citrónu, na kousky nakrájenou cibuli a mixujeme. Poté po kapkách přiléváme ol...

Uherská roláda

Uherská roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

tvrdý plátkový sýr, uherský salám nakrájený na tenká kolečka, šunka, máslo

Na potravinářskou fólii položíme plátky sýra, namažeme je tence máslem. Pak na ně položíme šunku, opět namažeme máslem a jako poslední vrstvu dáme uherský salám. Vše zarolujeme pomocí fólie a dáme vychladit do ledničky. Krájíme na tenké plátky. Po...

Hermelínové kouličky

Hermelínové kouličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks Hermelínu, 100 g másla, špetka soli, hrst oliv, pár kousků ananasu, pár měsíčů mandarinek, troška sekané petrželky

Hermelín nastrouháme a utřeme ho s máslem, které jsme mírně posolili. Vezmeme kousek takto vzniklé směsi a zabalíme do ní tu olivu, tu kousek ananasu či mandarinky. Vytvarujeme kouličky a ty obalíme v nasekané petrželce.

Avokádový salát s pomerančem

Avokádový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 avokáda, 20 kuliček oliv, 1 cibule, pár čerstvých lístků bazalky, 1 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Avokádo překrojíme napůl a vyjmeme pecku. Oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky. Olivy nakrájíme na polovinu a poté překrájíme půlky oliv na nudličky. Na talíř servírujeme plátky avokáda, dílky pomeranče,...

Salát z okry

Salát z okry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 6 ks rajčat, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 hrst nasekané petrželky, špetka pepře, špetka soli, 250 g okry (ibišek jedlý)

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Z okry odřízneme stonky a přidáme okru k cibuli a necháme smažit cca 10 minut. Rajčata nakrájíme na kolečka a přidáme po 10-ti minutách do...

Citrónová polévka s vejci

Citrónová polévka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 2 ks vajec, 2 ks citrónů, 60 g rýže

Vývar přivedeme k varu, když se vývar vaří, přidáme rýži a necháme povařit cca 10 minut. Poté sejmeme z plotny a necháme stranou. Žloutky ušleháme s 1 lžící vody do jemné pěny. Postupně přišleháme šťávu z jednoho citrónu. Dále do žloutkové pěny př...

Smažené olihně

Smažené olihně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g čerstvých olihní, 60 g hladké mouky, trochu oleje na smažení, špetka pepře, špetka solli, 1 ks citrónu, 1 hrst petrželky na ozdobu

Z olihně odstraníme hlavu, vnitřnosti a osten, zbylé tělo olihně omyjeme pod vodou, odřízneme chapadla a rozdělíme je na kousky. Z těla odřízneme kůži a maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme mouku se solí a pepřem a v této směsi obalíme nud...

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g kuřecích prsou, 8-10 ks krabích tyčinek, Marináda: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička kari koření, 2 lžíce oleje + 1 lžíce oleje na smažení, 1 lžíce Solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky + 1 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 l (i více) drůbežího vývaru na dušení

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo naklepeme na medailonky, krabí tyčinky pokrájíme na malé kousky a naložíme nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných surovin. Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme maso s krabími t...

Sójové výhonky s krevetami

Sójové výhonky s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g salátové okurky, 125 g mražených krevet, špetka soli, Omáčka: 2 lžíce mletého zázvoru, 1,5 dcl bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce oleje, špetka soli, 250 g čerstvých sojových výhonků - klíčků

Do hrnce nalijeme menší množství osolené vody, vložíme očištěné sójové výhonky a uvedeme do varu. 2 minuty povaříme a přes síto scedíme. Dobře omytou a na proužky pokrájenou okurku rozložíme po okraji servírovací misky, sójové výhonky dáme do stře...

Grilovaná uzená kýta s bramborami

Grilovaná uzená kýta s bramborami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzené vepřové kýty, 3 lžíce hnědého cukru, 500 g brambor, 2 lžíce strouhaného čerstvého křenu nebo 1 lžíce křenové pasty, citrónová šťáva z 1/2 citronu, špetka grilovacího koření, špetka soli

V misce smícháme cukr s křenem a citrónovou šťávou. Vzniklou marinádou potřeme maso nakrájené na centimetrové plátky. Necháme je asi 20 minut odležet v chladu. Brambory oloupeme, dobře omyjeme a překrojíme na půlky nebo čtvrtky. V hrnci je zalijem...

Krůtí kostky na jehlu

Krůtí kostky na jehlu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g krůtího masa, 2 lžičky šalvěje, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 150 g anglické slaniny, pár celých lístků šalvěje, špetka pepře, špetka soli

Krůtí maso nakrájíme na kostičky. Do mísy dáme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř, promícháme a přidáme krůtí maso. V této marinádě necháme maso přes noc. Druhý den maso vyjmeme, slaninu nakrájíme na polovinu a některé k...

Smažený sýr po indicku

Smažený sýr po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g taveného přírodního sýra, 1 vejce, 1 lžička kari koření, 1 cibule, troška strouhanky, 4 ks chilli papriček, 2 lžíce tymiánu, 4 lžíce hladké mouky, troška oleje na smažení, špetka soli, špetka pepře

Ze sýru, vejce, strouhanky, špetky soli a kari vytvoříme kuličky a obalíme je v mouce smíchané s trochou soli a pepře. Cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričky zbavíme jader a drobně pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm ze všech ...

stránka: