Italská crostata se suchohřiby
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2492
kalorií
0.0g
cukrů
167.0g
tuků
29.0g
bílkovin
Příprava
150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakrájenou na kolečka, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří veškerá voda. Přidáme víno, osolíme a opepříme. Povaříme na mírném plameni asi 8 minut. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, smetanu a necháme vychladnout. Pečící formu vyložíme papírem na pečení, vložíme do něj plát těsta a to na několika místech propíchneme. Okraje vytlačime do výšky a na těsto rozprostřeme houbovou směs. Pečeme ve vyhřáte troubě asi 40 minut.
Jiřulka30. 01. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.