Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Italská crostata se suchohřiby

Italská crostata se suchohřiby

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 20min
Nutriční hodnoty
2492 kalorií 0.0g cukrů 167.0g tuků 29.0g bílkovin

Příprava

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakrájenou na kolečka, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří veškerá voda. Přidáme víno, osolíme a opepříme. Povaříme na mírném plameni asi 8 minut. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, smetanu a necháme vychladnout. Pečící formu vyložíme papírem na pečení, vložíme do něj plát těsta a to na několika místech propíchneme. Okraje vytlačime do výšky a na těsto rozprostřeme houbovou směs. Pečeme ve vyhřáte troubě asi 40 minut.


Jiřulka

29. 01. 2010, Recept navštíven: 1985x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyskúšaný a chuťovo vyborný

09. 12. 2016, 21:28

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ozaj velmi dobré

26. 12. 2016, 19:59

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné , robím rada

09. 01. 2017, 10:49

Přidat komentář
Beruska64
toto znám a je to výborné

Beruska64 30. 01. 2010, 10:34

mrak
Škoda že nyní nerostou houby

mrak 30. 01. 2010, 20:00

Facebook komentáře