Chybějící obrázek

Italská crostata se suchohřiby

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2492 kalorií
0.0g cukrů
167.0g tuků
29.0g bílkovin


Příprava

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakrájenou na kolečka, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří veškerá voda. Přidáme víno, osolíme a opepříme. Povaříme na mírném plameni asi 8 minut. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, smetanu a necháme vychladnout. Pečící formu vyložíme papírem na pečení, vložíme do něj plát těsta a to na několika místech propíchneme. Okraje vytlačime do výšky a na těsto rozprostřeme houbovou směs. Pečeme ve vyhřáte troubě asi 40 minut.

přidejte na:
Jiřulka

30. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vyskúšaný a chuťovo vyborný
palino 09. 12. 2016, 22:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ozaj velmi dobré
Svetlana 26. 12. 2016, 20:59
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutné , robím rada
majka 09. 01. 2017, 11:49
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborné jedenie
hanka 10. 01. 2020, 19:59