Zuppa Inglese
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
5min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
344
kalorií
50.0g
cukrů
10.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Kukuřičnou moučku smícháme s trochou mléka. Ušleháme vejce, přidáme cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Tuto směs smícháme s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud není hmota hustá. Tuto směs poté odložíme z plotny a necháme vychladnout. Několik jahod si necháme na ozdobu a z ostatních jahod odstraníme stopku. Na dno skleněné mísy dáme polovinu piškotů a pokapeme je trochou amareta. Jahody nakrájíme na půlky, polovinu jahod položíme na piškoty do mísy, na jahody nalijeme polovinu vaječného krému a opět dáme piškoty, jahody, krém a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme a naneseme ji navrch dezertu. Ozdobíme jahodami.
Beruska6401. 02. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.