Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 33

Zuppa Inglese

Zuppa Inglese

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

570 ml mléka, 2 lžíce kukuřičné mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citrónové kůry, špetka muškátového oříšku, 1 kg jahod, 16 cukrářských piškotů, 1 sklenka Amareta, 140 ml smetany

Kukuřičnou moučku smícháme s trochou mléka. Ušleháme vejce, přidáme cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Tuto směs smícháme s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud není hmota hustá. Tuto směs poté odložíme z plotny a ...

Amatriciánské špagety

Amatriciánské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 350 g špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 100 g uzené slaniny, 1 ks chilli papričky, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme slaninu, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájenou chilli papričku, osol...

Caponata

Caponata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks lilku, 150 ml olivového oleje, 1 ks cibule, 2 ks paprik, 2 hrsti celerové natě, 500 g rajčat, 2 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 1 stroužek česneku, 12 kuliček oliv, 1 lžíce kapary, špetka pepře, špetka soli

Lilky překrojíme na půlku, prostředek lilků prořízneme nožem, osolíme a necháme cca půl hodiny schnout. Poté lilky opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji, poté přidá...

Citrónovo-limetková polévka

Citrónovo-limetková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g citrónů, 250 g limetek, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice

Nejdříve si 4 citróny omyjeme a nastrouháme z nich citrónovou kůru, kterou poté při podávání posypeme polévku. Zbytek citrónů oloupeme, limetky oloupeme. Dáme si 4 citróny, ze kterých jsme ostrouhali kůru, stranou, zbytek citrónů nakrájíme na men...

Třešňová polévka

Třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice, 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 kelímek smetany, 2 lžíce citrónové šťávy

Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce cukru krupice a vaříme. Když jsou třešně měkké, dáme je do mixéru a umixujeme. Tuto směs nalijeme opět do hrnce, přisypeme ½ sáčku pudinku v prášku, aby byla směs hustější...

Italská crostata se suchohřiby

Italská crostata se suchohřiby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 350 g suchohřibů, 3 ks cibule, 6 lžic bílého vína, 1 svazek zelené petrželky, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce vody

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakr...

Hrbaté maso

Hrbaté maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sádlo, olej, 4 ks žampionů, 1 cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 ks vajec, 10 dkg tvrdého sýra, petrželka

Maso si naklepeme,osolíme,opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs, kterou připravíme následovně: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme ci...

Salát z Nivy

Salát z Nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Nivy, 2 vejce natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 okurka, 50 g kapie, 1 cibulka, 30 g hrášku, 100 g majonézy, citrónová šťáva

Všetky suroviny pokrájame na drobné kocky, pridáme posekanú cibuľku, sterilizovaný hrášok,majonézu s jogurtom a citónovú šťavu.

Kuřecí řízky s játrovou směsí

Kuřecí řízky s játrovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou (řízků), sůl, pepř, 3 lžíce kečupu, 100 g kuřecích jater, olej, 1 cibule, 1 sklenka červeného vína, kousek mandarinky, 1 lžíce ořechových jader

Drůbeží řízky nakrájíme po obvodu, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji, pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na oleji zpěníme tenká kolečka cibule, přidáme plátky jater, za stálého míchání je opečeme, přidáme...

Tuňákové špízy

Tuňákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, 2 ks limetek, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru, 1 žlutá paprika, špetka soli, špetka pepře

Tuňáka nakrájíme na kostky asi 2,5x2,5 cm. Šťávu z jedné limetky smícháme s olejem a koprem a ve vzniklé marinádě obalíme kostky tuňáka a necháme zhruba 30 minut v chladu odležet. Druhou limetku nakrájíme na tenké plátky a očištěnou papriku na kou...

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, Marináda: šťáva z 1 pomeranče, 100 ml ananasového džusu, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky nasekané najemno, špetka soli, nahrubo mletý pepř barevný, 1 malá hrst nasekaného tymiánu

Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse. Musíme dobře promíchat! Kotlety omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme klouby prstů a ponoříme je do vzniklé marinády. Necháme je v chladu asi hodinu marinovat. Pak je grilujeme asi 6 minut po každé ...

Pomazánka z brynzy

Pomazánka z brynzy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Brynzy, 1 konzerva sardinek, 1 cibule, špetka soli, troška sladké mleté papriky, troška kmínu, troška hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, troška kaparů

Brynzu a olejovky společně utřeme, přidáme nadrobno nakrájené kapary a cibuli. Podle chuti osolíme, přidáme sladkou papriku, trochu kmínu, dle chuti hořčici a rajčatový protlak. Dobře promícháme a necháme zhruba 2 hodiny odležet.

Štika pečená se zeleninou

Štika pečená se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 porcí štiky, sůl, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1/2 červené papriky, 1/2 zelené papriky, 100 g hrášku, 150 g fazolek, 150 g květáku, 1 fenykl, 2 rajčata, 1 citrón, petrželka

Rybu osolíme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme papriky, hrášek, osolíme, poklademe porcemi ryby a dusíme 20 minut. Fazolky, květák a fenykl uvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Rybu dáme na talíř, obložíme zeleninou, přelijeme šťávou, zdobíme osmi...

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých hub, 200 g papriky, 150 g rajčat, 150 g cibule, 1 palička česneku, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hořčice, 1 kostka masoxu, 200 g šunky, 2 lžíce sádla, pepř, sůl

Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sojovou omáčku a dochutíme. T...

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Thajská polévka

Thajská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml kokosového mléka, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 ks kuřecích prsou, kus zázvoru, 2 lžičky třtinového cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce limetové šťávy, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička červené kari pasty, 200 g rýžových nudlí, 1 balení mražené zeleninové směsi (nejlépe thajské či asijské)

Do litru vařící vody vhodíme bujón a necháme ho rozpustit, poté přidáme celá kuřecí prsa a oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut. Mezitím si do misky dáme rýžové nudle, zalijeme je vroucí vodou a přiklopíme talířem. Vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme ...

Lisabonská polévka

Lisabonská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mořských plodů, 1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 4 ks rajčat, 2 ks paprik, 4 ks brambor, 1,5 l vody, 2 lžíce másla, 1 kostka masoxu, špetka pepře, špetka soli

Plody moře omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Mezitím si oloupeme cibuli, rozpustíme v hrnci máslo, cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na rozpuštěném másle, přidáme najemno nastrouhaný česnek, osmahneme, poté přilijem...

Sýrový salát s ořechy

Sýrový salát s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvrdého sýra (gouda, primátor), 3 nakládané okurky, 1 červená cibule, několik listů salátu (lollo rosso), 75 g půlek jader vlašských ořechů, 2 navinulá jablka, citrónová šťáva (z 1/2 citronu), 150 g nízkotučného jogurtu, 100 ml mléka, 75 ml ovocného octa, špetka pepře cayenského, 1 svazek pažitky, cukr moučka dle chuti

Sýr nakrájíme na nudličky nebo na kostičky. Nakládané okurky necháme okapat a prokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno ji posekáme. Listy salátu očistíme, opereme, osušíme, popř. roztrháme na větší kusy. Pažitku opereme, osušíme a najemno...

Krevetová polévka s noky

Krevetová polévka s noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 1 malá mrkev, 1 dílek celeru, 1/2 rajčete, 250 g rybího filé (z tresky), 1 vejce, 5 zrnek černého pepře, 3-4 lžíce dětské krupice, sůl, muškátový květ, čerstvě umletý pepř bílý, 50 g krevet, citrónová šťáva, 2 snítky petrželky

Cibuli, česnek, mrkev, celer a rajče oloupeme a vcelku vložíme do studené vody (asi 1,5 litru), uvedeme do varu, vložíme filé a celý pepř a vaříme na malém ohni asi 30 minut. Mezitím si připravíme noky. Rozšleháme vejce, postupně přidáme dětskou k...

Zámecké švestky

Zámecké švestky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks sušených švestek, 12 ks mandlí, 50 g kandované pomerančové kůry, špetka pepře, 1 lžička smetany, 12 plátků anglické slaniny, 1 vejce, 1 lžíce bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce oleje

Sušené švestky zbavíme pecek a do každé vložíme jednu praženou mandli. Kůru jemně rozsekáme, hodně opepříme a utřeme se smetanou v pastu, kterou potřeme připravené švestky. Každou švestku zabalíme do tenkého plátku slaniny a po třech napichujeme n...

Plněná rajčata s celerem

Plněná rajčata s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 1/2 bulvy celeru, 2 ks jablek, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany, špetka soli, citrónová šťáva, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 g vlašských ořechů

Tvrdá rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Prochladlý drobně nakrájíme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, vnitřky z rajčat, zakapeme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme, promích...

Celerový krém se šlehačkou

Celerový krém se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 60 g másla, 20 g hladké mouky, 150 ml mléka, citrónová šťáva, 2 ks žloutků, 100 g rajčat, špetka soli, špetka pepře, 1 list hlávkového salátu, smetana ke šlehání (šlehačka) na ozdobu

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. K prochladlé jíšce přidáme uvařený a prolisovaný celer, žloutky, máslo, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Krém nastří...

Míchaný nápoj Ctiradova smrt

Míchaný nápoj Ctiradova smrt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 dcl medoviny, 3 dcl černého piva

Vezmeme si sklenici s obsahem 3 dcl, dáme tam velkého panáka medoviny a dolijeme černým pivem. Je to výborné.

Plněné sýrové kornoutky

Plněné sýrové kornoutky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tvrdého sýra (Gouda, Eidam, apod.), 200 g tvarohu (příp. žervé, brynzy), mléko nebo smetana podle potřeby, špetka soli, 20 g másla, 1 lžíce sekané petrželky

Tenké plátky sýra svineme do tvaru kornoutků. Tvaroh prolisujeme, přidáme máslo, podle potřeby mléko nebo smetanu, osolíme a utřeme do pěny. Okořeníme jemně nasekanou pažitkou a naplníme do připravených kornoutků. Obměny: Pikantní: přidáme sar...

Labužnická rybička

Labužnická rybička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa (popřípadě pangasia nebo filé), 2 ks cibule, 1/2 lžičky cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Sherry, 1 vejce, 100 g lískových ořechů, 150 g vařené šunky, sůl, 1,5 dcl oleje

Nejprve nastrouháme cibuli (nebo ji pokrájíme velmi najemno) a smícháme ji se sójovou omáčkou, cukrem, moukou, sherry a vejcem, přidáme také špetku soli. Rybu nakrájíme na porce, které obalíme v připravené směsi. Poté je obalíme ještě jednou, tent...

stránka: