Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 0min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1dní 0h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2306
kalorií
0.0g
cukrů
206.0g
tuků
105.0g
bílkovin
Příprava
Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka maso opečeme, asi 2 min., po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Teplotu snížíme a do výpeku přidáme rybízovou marmeládu. Rozpuštěnou marmeládu lehce poprášíme solamylem a ihned mícháme metličkou do zhoustnutí - přidáme špetku soli a ihned odstavíme. Opečené maso překrojíme šikmo napůl, vložíme na nahřátý talíř a přelijeme šťávou.
Tip k receptu
Dá se i rovnou nakrájet na plátky a naložit tak. Pokud máte rádi maso pořádně propečené, doporučuji tuto variantu.
slunina15. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.