
Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka maso opečeme, asi 2 min., po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Teplotu snížíme a do výpeku přidáme rybízovou marmeládu. Rozpuštěnou marmeládu lehce poprášíme solamylem a ihned mícháme metličkou do zhoustnutí - přidáme špetku soli a ihned odstavíme. Opečené maso překrojíme šikmo napůl, vložíme na nahřátý talíř a přelijeme šťávou.
Tip k receptu
Dá se i rovnou nakrájet na plátky a naložit tak. Pokud máte rádi maso pořádně propečené, doporučuji tuto variantu.
slunina15. 01. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 02. 10. 2016, 16:44

dušanka 03. 10. 2016, 14:35

palino 27. 04. 2018, 19:21
Beruska64 16. 01. 2010, 21:17
slunina 18. 01. 2010, 08:47
adam 19. 09. 2010, 10:59