Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1dní 0h 20min
Nutriční hodnoty
2306 kalorií 0.0g cukrů 206.0g tuků 105.0g bílkovin

Příprava

Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka maso opečeme, asi 2 min., po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Teplotu snížíme a do výpeku přidáme rybízovou marmeládu. Rozpuštěnou marmeládu lehce poprášíme solamylem a ihned mícháme metličkou do zhoustnutí - přidáme špetku soli a ihned odstavíme. Opečené maso překrojíme šikmo napůl, vložíme na nahřátý talíř a přelijeme šťávou.

Bulb Tip k receptu

Dá se i rovnou nakrájet na plátky a naložit tak. Pokud máte rádi maso pořádně propečené, doporučuji tuto variantu.


slunina

15. 01. 2010, Recept navštíven: 2780x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klokanie maso asi ťažko

02. 10. 2016, 16:44

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moze to byt vyborne

03. 10. 2016, 14:35

Přidat komentář
Beruska64
Na kolik kč asi tak vyjde kllokanní svíčková?

Beruska64 16. 01. 2010, 21:17

slunina
My jsme to z pravé svíčkové nedělali, ale 1 kg masa by bylo cca za 350. Ta kýta vyšla kilo přes 200. Kupovali jsem ho v Makru, ale je dostupné i přes internet.

slunina 18. 01. 2010, 08:47

Thumb
mě by zajímalo na kolik porcí je uvedený recept

adam 19. 09. 2010, 10:59

Facebook komentáře