Chybějící obrázek

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 0min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1dní 0h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2306 kalorií
0.0g cukrů
206.0g tuků
105.0g bílkovin


Příprava

Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka maso opečeme, asi 2 min., po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Teplotu snížíme a do výpeku přidáme rybízovou marmeládu. Rozpuštěnou marmeládu lehce poprášíme solamylem a ihned mícháme metličkou do zhoustnutí - přidáme špetku soli a ihned odstavíme. Opečené maso překrojíme šikmo napůl, vložíme na nahřátý talíř a přelijeme šťávou.

Tip k receptu

Dá se i rovnou nakrájet na plátky a naložit tak. Pokud máte rádi maso pořádně propečené, doporučuji tuto variantu.

přidejte na:
slunina

15. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
klokanie maso asi ťažko
katka16031 02. 10. 2016, 18:44
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
moze to byt vyborne
dušanka 03. 10. 2016, 16:35
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzera to na dobrý recept a chutné masko
palino 27. 04. 2018, 21:21